Ingyenes közös meditáció

Ha megakadtál otthon a meditációban, kérdésed van a további fejlődéssel kapcsolatban, vagy csak szeretnél nyugodtan, több emberrel együtt közösen meditálni, sok szeretettel várunk a 60 vagy 30 perces közös meditációs gyakorlatokon.

A közös meditációt egy gondolat értelmezése követi a jóga legősibb írásaiból. A program a meditációban való előrelépést szolgálja. (A terem hátsó részében széken ülve is lehet meditálni.)

"Ahogyan a lótusz szépsége és édes illata csak akkor tud kibontakozni, amikor a virág kiemelkedik az iszapos vízből, és a nap felé fordul, ugyanúgy életünk szépségeit is csak akkor tudjuk felismerni, ha magunk mögött hagyjuk Májá illuzórikus világát, és a meditációval Isten felé fordulunk." (Szvámi Vishnu-Dévánanda)

A meditáció nem igényel külön tanulást. Neked is megvan a képességed arra, hogy a gondolatok áramlását leállítsd. Az egyetlen különbség e között és a meditáció között az, hogy általában mi azt tanultuk meg, hogyan irányítsuk a figyelmünket egy külső tárgyra. Amikor az elme tökéletesen koncentrált állapotban van, az idő észrevétlenül telik, mintha nem is létezne.

Ahhoz, hogy tartós boldogságot és teljes békét érjünk el, legelőször azt kell megtanulnunk, hogyan csillapítsuk le az elménket, hogyan koncentráljunk és hogyan haladjuk meg az elmét. Ha befelé fordítjuk a figyelmünket lényünk belseje, Önvalónk felé, elmélyíthetjük a tökéletes koncentráció megtapasztalását. Ez az állapot a Meditáció.

A meditáció mentális békét hoz azáltal, hogy nyugtatja és csillapítja az agyi hullámokat. Fizikai szinten a meditáció segít a test építő és regeneráló folyamatainak meghosszabbításában és csökkenti a leépülési folyamatokat.

A meditáció jelentősen csökkenti az öregedési folyamatokat.

A program ingyenes, nem kell előre sem bejelentkezni.
 

Közös meditátciók kéthetente szerdán a Védánta sarok után 19:30-20:00-ig. Pontos dátumokat keresd az Órarendben.