SIVANANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

JÓGA VILÁGNAPJA

Az ENSZ közgyűlése 2014-ben nyilvánította június 21-ét a jóga világnapjává India miniszterelnökének, a kezdeményezésére.  „A jóga a test és a lélek, a gondolat és a cselekvés, az önkorlátozás és a kiteljesedés egységét, az ember és a természet közti harmóniát fejezi ki” – mondta Narendra Modi, India miniszterelnöke, amikor előterjesztette jóga világnap elképzelését az ENSZ felé.

Első alkalommal 2015-ben rendezték meg az eseményt közel 172 ENSZ-tagországban, köztük Magyarországon is. Ezzel az ENSZ elismerte, hogy a jóga gyakorlásának előnyeivel kapcsolatos ismeretek minél szélesebb körben való terjesztése hasznos a világ népességének testi-mentális egészsége szempontjából.
Az ENSZ-közgyűlés által nagy többséggel elfogadott határozat az egészség és a jólét holisztikus megközelítéseként méltatja az ősi indiai test-, légző- és meditációs gyakorlatrendszert.

A világszervezet a jövőben támogatni fogja a jógáról szóló ismeretek terjesztését.

Ünnepeljük hát együtt, a lelki békét, a világbékét és az egészséget!

H E L Y S Z Í N E K

🌞 június 20. (vasárnap) 10:30 Margitszigeti Atlétikai Centrum
🌞 június 21. (hétfő) 9:30 Halászbástya

Mesterünk, Szvámí Sivánanda a jógáról:

„A jóga nem azt akarja, hogy elfordulj az élettől. Azt akarja, hogy átszellemítsd az életed. A jóga alapvetően egy életforma, nem pedig elidegenedés az élettől. A jóga a helyes szellemben végzett hatékony cselekvés. Nem azt követeli, hogy elmenekülj otthonról, hanem azt, hogy helyes felfogással, más megvilágításban tekints otthonodra és a társadalomra.

A jóga mindenkié. A jóga egyetemes. Megmutatja az Istenhez vezető utat. A jóga nem vallás, de elősegíti a minden vallásban meglévő alapvető spirituális igazságok gyakorlását. Jóginak lenni annyi, mint Istenben élni, és békében lenni embertársainkkal. A jóga egyesülés Istennel. Mivel Isten mindenkiben ott van, a jóga mindenkivel összeköt.”

***

VÁRUNK SZERETETTEL AZ ÉV MINDEN NAPJÁN A NEKED VALÓ JÓGÁVAL

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.