Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

JÓGATANFOLYAMOK HALADÓKNAK

Haladó tanfolyamok
 

„A kezdő tanítvány feltételezése, hogy a jóga fizikai gyakorlatokból áll vagy pusztán az ászanákat és a pránájámát foglalja magába, óriási tévedés. A jógaászanáknak, a pránájámának, a bandháknak, a mudráknak és a krijáknak semmi közük a valódi jógához. Csak segédeszközök a jóga gyakorlásához. A legtöbb ember nem jut túl a jóga fizikai szintjén. Az igazi jóga egy megfelelő tanító vezetése mellett végzett intenzív, személyes, fegyelmezett gyakorlás és gondolkodásmód. A jóga a fizikai lét felett álló szellemi áldást ígér. Többnyire semmi vonzót nem tartogat az átlagember számára, aki általában azonnali eredményre és anyagi jólétre vágyik.”

„Mindenkinek lehetősége van sikereket elérni a jógában, de őszinte odaadás és rendszeres, kitartó spirituális gyakorlás (abhjásza) szükséges hozzá. A spirituális felemelkedés fokozatos. A fejlődés lépésről lépésre következik be.”

„A jóga a tudatlanságból a bölcsességbe, a gyengeségből az erőbe, a diszharmóniából az összhangba, a gyűlöletből a szeretetbe, a szükségből a teljességbe, a határok közül a végtelenségbe, a különbözőségből az egységbe és a tökéletlenségből a tökéletességbe vezet. A jóga reményt ad a szomorúaknak és az elhagyatottaknak, erőt ad a gyengéknek, egészséget a betegeknek és bölcsességet a tudatlanoknak. A jóga fegyelmének köszönhetően az elme, a test és a beszéd szerve egymással összhangban látja el feladatát. A jóga gyakorlójának életét új szemléletmód, jó egészség, újfajta tudatosság és újfajta filozófia tölti el, és átalakítja egész életét.” – Szvámí Sivánanda

Ha ezek a sorok úgy érzed neked szólnak, akkor várunk szeretettel az alábbi tanfolyamokon, melyek segítenek tovább haladni a jóga útján.

A fényképet köszönjük Lukácsi Ákos fotóművésznek.