SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

Oktató
Filozófus

Dr. Pál Dániel

Dr. Pál Dániel filozófus, a Transzcendentális Meditáció tanára, okleveles Ájurvéda konzultáns és a Fény Jógaterápiás Intézet munkatársa.

Gyermekfejjel ismerkedett meg a jógával és a Transzcendentális Meditációval. Meditációs tapasztalatai keltették fel érdeklődését a Kelet bölcselete iránt, így filozófia-angol szakos diplomájának megszerzése után az indiai védánta bölcseletet témául választva doktorált filozófiából. Egyetemi óraadóként tanított filozófiai antropológiát, szanszkrit nyelvet és vagy tucatnyi, ind vallásbölcselettel kapcsolatos tárgyat. Több klasszikus szöveget fordított szanszkritból magyarra, közülük kiemelkedik a „Klasszikus Upanisadok” című kötet. Az elmúlt húsz évben több mint 400 cikket írt és fordított, főként ind bölcseletről, jógáról, meditációról és ájurvédáról. Sokan az Elixír magazinból ismerik, ahol mintegy 100 írása jelent meg. Élete során több spirituális közösségben élt, illetve hónapokat töltött hosszú meditációkat végezve. 2012-2014-ig az amerikai Fairfieldben található Maharishi Menedzsment Egyetemen (MUM) tanult és dolgozott. Itt a Maharishi-féle védikus tudományból szerzett újabb egyetemi diplomát, illetve okleveles Ájurvéda konzultánssá vált. 2014-15-ben fél évet a Maharishi Európai Kutatóegyetemen tanult, és a Transzcendentális Meditáció tanárává lett. 2015 tavasza óta újra Magyarországon tartózkodik. Meditációt tanít, előadásokat tart, és igyekszik az immár évtizedek alatt felhalmozott tudását idehaza is minél több emberrel megosztani.

∗∗∗

VÁRUNK SZERETETTEL A NEKED VALÓ JÓGÁVAL

 Jógatanfolyamok kezdőknek és haladóknak.
 Oktató képzések.
 Jógafilozófia az alapoktól a felsőfokig.
 Jógaterápia és ájurvéda.
 Jógaéletmód, elvonulások és jógatáborok.

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.

eljövendő események

Nincs esemény