SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

Göndőcs Zsuzsanna
Jógaoktató

Göndőcs Zsuzsanna

Göndőcs Zsuzsanna a Sivánanda Jógaközpont önkéntes jógaoktatója, a Ganésa Jóga-sziget (XVII. kerület) vezetője. A Hatha Jóga Pradípiká tábor egyik hatha jóga oktatója.

“Mit jelent nekem a Jóga?
A Jóga nekem testi, lelki, szellemi Társ. A Szerelem, de nem első látásra.
Kislány koromban csak szemezgettem vele, Édesanyám jógakönyveit lapozgatva.
Lenyűgöztek a kitekert pózok, nézegettem, próbálgattam őket.
Majd később többször is szembe jött velem, de nem igazán vettem Őt észre. Stresszes volt az életem, rengeteg munka, család, pörögtem, egyszerre több dologgal foglalkoztam, hogy mindenre legyen időm. Azt gondoltam, hogy ugyan jó ez a Jóga egy kis kikapcsolódásra, de két óra az életemből erre túl sok idő. A relaxációról már nem is beszélve, sokszor nem vártam meg a jóga óra végét, mert rohantam, minden mást annyira fontosnak tartottam. Most már tudom, hogy pont fordítva kellett volna, hogy legyen, hiszen relaxáció, „hűtés” nélkül nincs működés. Hamarosan ezt jó alaposan el is magyarázta nekem a testem. Fellázadt és egy komoly betegség formájában leállásra kényszerített.
A Jógát és a meditációt ajánlották a javuláshoz.
Elkezdtem jógázni, először csak azt érzékeltem, hogy jó a testemnek, békét és nyugalmat érzek magamban egy jóga óra végére, de nem tudtam megtartani ezt az állapotot a két jóga óra közti időre.
Majd kezdtem megfigyelni mindent, ami velem zajlik, ahogy létezem. Észrevettem, ha egyszerre csak egy dologgal foglalkozom, és abban teljesen benne vagyok, milyen lassan, kényelmesen, nyugodtan telik az idő, mennyivel előrébb vagyok, mint amikor egyszerre több dolgot teszek.
Elkezdtem megtapasztalni életem minden területén a más minőségeket. Új kapcsolódások jöttek. Régóta zavaró dolgokat meg tudtam oldani, vagy képes voltam elengedni.
Aztán, amikor először megtapasztaltam meditációban csak egy villanásnyira azt a végtelenséget, csendet és örömöt, amiről korábban csak olvastam és igazán el sem hittem, végre elkezdtem komolyan venni Őt. A Jógát.
Hogy mit jelent Most nekem ?
A testemnek rugalmasságot, a lelkemnek boldogságot, csendet, szellememnek szárnyaló szabadságot, jelenbe hozást, a pillanat örömét, lelassulást, tudatosodást, létkérdésekre válaszokat. Az életemben változások sorát. Bátorságot, nyitottságot, önbizalmat. Nem mondom, hogy mindig, de egyre többször.
Ezt az összekapcsolódást szeretném a tanítványaimnak is megmutatni. Azt, hogy a kötelezettségekkel teli hétköznapokban van egy hely, ahogyan az a relaxációs szövegünkben is hallható: „ide bármikor visszatérhetsz, innen bármikor erőt meríthetsz, melynek segítségével minden akadályt legyőzhetsz” és ez a hely, Önmagunk.
A hozzá vezető út nekem a Jóga.” – Göndőcs Zsuzsa

ELÉRHETŐSÉG

+36 (30) 333 6431

∗∗∗

VÁRUNK SZERETETTEL A NEKED VALÓ JÓGÁVAL

 Jógatanfolyamok kezdőknek és haladóknak.
 Oktató képzések.
 Jógafilozófia az alapoktól a felsőfokig.
 Jógaterápia és ájurvéda.
 Jógaéletmód, elvonulások és jógatáborok.

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.

eljövendő események

Kezdő dátum Név Részletek Helyszín Ár
2022.08.15.

Hatha Jóga Pradípiká tábor

Pilisszentlélek, Hunyadi utca 67. Legkedvezőbb ár: 108.000Ft
Pilisszentlélek, Hunyadi utca 67. Legkedvezőbb ár: 108.000Ft