SIVANANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

Oktató
Jógaoktató

Indirá – Dunai Adrienn

2010-ben találtam rá a sivananda jógára itt a Sivananda Jógaközpontban, ahol a tradicionális hatha jógával mélyebben megismerkedtem. Itt végeztem el a jógaoktatói tanfolyamot is 2012-ben, azóta vagyok olyan szerencsés, hogy a saját gyakorlásom mellett már jógaoktatóként másokat is segíthetek.

Neked kell megtapasztalnod
Bármit is olvastál vagy hallottál már a jógáról, legyen az bármilyen hiteles forrásból is, csupán csak ismeret marad számodra, tedd félre, ne legyenek elvárásaid. Maradj nyitott, ismerd meg a jógát saját gyakorlásod, tapasztalataid által!
” Egy gramm gyakorlás felét több tonna elmélettel.” (Szvámí Sivánanda)

Gyakorolj kitartóan
A jóga egy több ezer éves gyakorlati tudomány, ami azért is tudott fennmaradni, mert jelentősen képes megváltoztatni az életminőségedet. A változásokat először a testedben kezded el érezni, majd innen haladva tovább, a “durvától a finomabb” felé, elmédben, gondolataiban, érzéseidben is.
A kihívás a jógában az, hogy bizonyosságot szerezni nem megy egyik napról a másikra, sok-sok akadályt kell legyőznöd, elszántnak kell lenned. A jó hír viszont, hogy minél tovább gyakorolsz, annál jelentősebb és mélyebb tapasztalatokra tehetsz szert. Minden újabb tapasztalat megerősíti a bizonyosságodat, minden újabb megerősítés pedig még több gyakorlásra inspirál majd 🙂

Aki eltökélten gyakorol – eredményt ér el… Csak a gyakorlás vezet sikerre, ez az igazság, semmi kétség.” (A hatha-jóga lámpása / ‘Hatha-jóga-pradípiká’)
“Csak azért, mert valami nehéz, meg sem próbálod? Menni is nehéz volt eleinte, de sokat gyakoroltad, és úgy néz ki, most már egészen könnyedén csinálod.” (Richard Bach)

Mindenki számít
Számomra fontos a tanítványokkal való aktív, őszinte és nyílt kapcsolat. Az óráimon igyekszem a jógázókat biztonsággal végigvezetni a gyakorláson, az egyéni sajátosságokat is figyelembe venni. Igyekszem felismerni, hogy egy jógagyakorlatban hol vannak a gyakorló problémái és úgy segíteni neki, hogy az ideális végrehajtáshoz számára szükséges legmegfelelőbb mozdulatra ő maga érezzen rá.  Hiszem, hogy így lehet igazán segíteni valakit abban, hogy megtapasztalhassa, miként maradjon stabil, erőfeszítésektől mentes és békés egy ászanában.

A jógagyakorlás már az első órán is egy egyedi, személyes út kezdetét jelenti mindenki számára. Hálás vagyok, ha ezen az úton támogathatlak magán vagy csoportos jógaórákon 🙂

“Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.” (Szvámi Visnu-dévánanda)

Képzések

2012. 200 órás hatha jógaoktatói képzés (Sivananda Jógaközpont)
2016. Gerincterápia jógával jógaoktatói továbbképzés (Bene Máté)
2016. Gerincterápia jógával haladó jógaoktatói továbbképzés (Bene Máté)
2016. Jóga és ízületek jógaoktatói továbbképzés (Bene Máté)
2016. Gyerekjóga-oktató (Mandala / Női Jóga Egyesület)
2017. Kismama jóga jógaoktatói továbbképzés (Sivananda Jógaközpont)
2017. Gerincterápiás jóga jógaoktatói továbbképzés (Sivananda Jógaközpont)
2017. Gerincterápia jógával mesterképzés (Bene Máté)

Várlak szeretettel 🙂
Dunai Adrienn Indirá
yogaindyra@gmail.com

eljövendő események

Nincs esemény