SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

Ksánti - Dr. Vagaday Ildikó
Jógaoktató

Ksánti – Dr. Vagaday Ildikó

Ksánti – Dr. Vagaday Ildikó a Sivánanda Jógaközpont önkéntes jógaoktatója a Gópála Jóga-sziget (Budapest VII. kerület) alapítója.

“Amikor angolórán a nyelvtartárnőm megkérdezte: és ha kiköltöznél a lányodhoz Angliába, mit fogsz ott csinálni? (mivel jogi diplomámmal, magyar ügyvédként nem sok keresnivalóm lenne…)  Isteni sugallatra azt válaszoltam: jógaoktató leszek! Azonnal megadta Keserű Aranka Szaraszvati a Magyar Jógaoktatók Szövetsége Elnökének, a Shanti Jógasziget akkori vezetőjének a telefonszámát, aki biztatott, hogy a pár nap múlva kezdődő alaptanfolyamot végezzem el, mire az befejeződik kezdődik a Sivananda Központban a jógaoktatói képzés. Megfogadtam a tanácsát, elvégeztem az alaptanfolyamot, majd az egy éves jógaoktatói képzést, amelynek eredményeként 2018. májusában megkaptam a jógaoktatói oklevelemet.  Úgy gondolom, hogy az oktatónak fontos, hogy képezze magát tovább, ezért elvégeztem a Fény Jógaterápiás Intézetben a 100 órás Női jóga oktatói tanfolyamot,  2019-ben kaptam meg az oklevelemet, majd beiratkoztam a Gerincterápiás jógaoktatói képzésre is, amely jövő évben fejeződik be. Eközben megismerkedtem a csakra-meditációval, nada (hang) jóga ismeretekkel is.

2019-ben Rishikesben voltam a Sivananda Ashramban és ottani élményeim, tanulásom, tapasztalatom megszilárdította korábbi elhatározásomat, hogy a saját lakásomban létrehozzak egy új jóga-szigetet! Ott megkaptam Mesteremtől a nevét:  Gópála Jóga-Sziget, 2020. januárjában nyílik.

Célom, hogy a feltétlen szeretetet, törődést,  Mestereim tanításait a jógán keresztül  adjam át.

Saját életemben tapasztalom, hogy a jóga, pránájáma, meditáció, Mestereim írásainak, szent iratoknak az olvasása, tanulás, befelé figyelés, szolgálat, szeretet által egyre jobban érzem magam, belső békét, nyugalmat találok.

Jogi pályafutásom során az elmúlt több mint harminc évben, először a MÁV-nál dolgoztam jogtanácsosként, majd a Mozdonyvezetők Szakszervezetében voltam a jogsegélyszolgálat vezetője, majd ügyvédként is az emberek problémáit oldottam meg, segítettem a jog eszközeivel, de továbblépek és a jóga útján segítek, szolgálom tovább Őket.

Szanszkrit nevem: Ksánti. Jelentése türelem, kitartás, elfogadás, türelmesen váró, elnéző, szent elvonatkoztatás (lényegest a lényegtelentől).

Ezeket az erényeket fejlesztem további életem során, szem előtt tartva Sivananda Mester tanítását: „Légy jó, tégy jót!” – Ksánti – Dr. Vagaday Ildikó

ELÉRHETŐSÉG

+36 20 552 6875

∗∗∗

VÁRUNK SZERETETTEL A NEKED VALÓ JÓGÁVAL

 Jógatanfolyamok kezdőknek és haladóknak.
 Oktató képzések.
 Jógafilozófia az alapoktól a felsőfokig.
 Jógaterápia és ájurvéda.
 Jógaéletmód, elvonulások és jógatáborok.

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.

eljövendő események

Nincs esemény