SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

Oktató
Jógaoktató

Mahádéví – Megyeri Eszter

Mahádéví – Megyeri Eszter a Sivánanda jógaközpont önkéntes jógaoktatója.

A jóga, ahogy Mahádéví – Megyeri Eszter látja:

“13 éves voltam , amikor anyukám úgy döntött, beiratkozik velem egy úgynevezett tinijóga tanfolyamra Szekszárdon, Tolna megyében. Óriási benyomással volt rám az a pár hónap, minden héten alig vártam, hogy péntek legyen és mehessek jógára. Persze az egy játékos, lazább formája volt, sok sok érdekeséggel és kevesebb elmélettel. Mégis ennek köszönhetem, hogy már gyerek koromban kaptam egy összefogó képet arról, hogy milyen csodás is a jóga.

Egyébként később kiderült, hogy akihez ide jártam, Sivanadában végezte el az oktatói tanfolyamot, szóval úgy tűnik a sorsom szépen alakította az utam.
Ezután voltak kisebb kihagyások, gimnáziumba, kollégiumba mentem, ahol azért előbb-utóbb mindíg megtaláltam a módját, hogy valamilyen formában gyakorolhassam a jógát. Éreztem, hogy jobban megy utána a tanulás, és ki tudom űzni magamból az összes stresszt, ami a suliban esetleg felhalmozódott bennem.

Gimnázium után eléggé elhanyagoltam a jógát, 1-2 évet kihagytam a gyakorlással, mire 2017. nyarán Görögországban egyszer csak a fejembe ötlött, hogy nekem el kell végeznem egy jógaoktatói tanfolyamot. Ott helyben neki is láttam, tanácsot kértem életem első oktatójától és meg is fogadtam, jelentkeztem a Sivananda Központ Októberi kurzusára. Úgy gondolom ez a döntés volt életem eddigi legjobb lépése. Nemrég vizsgáztam, mint Sivananda jógaoktató, de úgy érzem ez az 1 év a lehető legjobb hatással volt rám. Türelmesebb vagyok, egészségesebb vagyok, a munkahelyemen is sikeresebb. És persze ezek csak a mellékhatások amellett, hogy úgy érzem tartozom valahová, van egy célom és követek egy olyan fajta élettudományt, aminek sosem lesz vége. Mindig van tovább, mindig lehet valami újat tanulni amit persze aztán átadhatok olyanoknak, akiknek szükségük van rá. Szerintem ez a legnemesebb feladat, amelyet egy ember a mai világban megtehet magával és embertársaival. Azóta mindenkit csak buzdítok a jógára, akár az ászanákra, légzőgyakorlatokra, relaxációra vagy meditációra, mert mindegyik csodákra képes.

Reményeim szerint a jövőmben egyszer még haladó jógaoktató lehetek és még több fényt vihetek mások életébe.”

Elérhetőség

∗∗∗

VÁRUNK SZERETETTEL A NEKED VALÓ JÓGÁVAL

 Jógatanfolyamok kezdőknek és haladóknak.
 Oktató képzések.
 Jógafilozófia az alapoktól a felsőfokig.
 Jógaterápia és ájurvéda.
 Jógaéletmód, elvonulások és jógatáborok.

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.

eljövendő események

Nincs esemény