SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

Tímár Ancsi
Vendég előadó

Tímár Ancsi

ELÉRHETŐSÉG

∗∗∗

VÁRUNK SZERETETTEL A NEKED VALÓ JÓGÁVAL

 Jógatanfolyamok kezdőknek és haladóknak.
 Oktató képzések.
 Jógafilozófia az alapoktól a felsőfokig.
 Jógaterápia és ájurvéda.
 Jógaéletmód, elvonulások és jógatáborok.

“Legtöbbünk élete során – legtöbbször egy nehéz helyzetben – legalább egyszer megtapasztalja az a belső vágyat, azt a késztetést, hogy feltegye a kérdést: Miért történik ez velem? Mit kell megtanulnom ebből? Hol van ilyenkor Isten? Majd eljut ahhoz a mindent magába ölelő kérdéshez: Ki vagyok Én?

Római katolikus családba születtem, kislányként dédimmel sok Istentiszteleten részt vettem, majd 2006-ban kinyílt egy új világ számomra, a kelet misztikuma, megismerkedtem a tibeti buddhizmussal. Sok évnyi buddhista tanítás lehetőséget adott a fenti kérdések feltételére, értelmet nyert számomra pl. az az érzés is, ha találkoztam egy idegennel „Te olyan ismerős vagy számomra, találkoztunk már valahol?”.

Az évek alatt egyre inkább bizonyosságot nyert az is, hogy mély kapcsolódásom van a Nőkkel. Így talált meg a jóga és azon belül a női jóga elsőként. 1 éves képzést – melynek alapját B.K. Iyengar módszere alkotta – és belső utazást követően sikeres női jógaoktatói vizsgát tettem. A1 év tapasztalatai útján megérkeztem az érzéshez, hogy szeretem, hogy Nő vagyok. Hálás vagyok érte. Hálás vagyok: minden női mintámért. A nehézségekért. A boldogságért. Az örömért, új életért, könnyekért. Az Életemért. Azért, hogy ebben az életben Nőként tapasztalhatok, hogy én lehetek a Tér, melyben a forma testet ölt.

Szeretném ezt az érzést megmutatni a Nőknek. Akikkel kapcsolódom. Egy mosollyal, egy öleléssel. Láthatatlan beszélgetésekkel, együtt sírással, nevetéssel, örömmel, bánattal. Szeretném ha együtt teremtenénk egy új világot. Ahol a NŐ, mint nagybetűs NŐ szerepel, bőségben, kiáradásban, ciklikusságában megtalálva az állandóságát, a teremtés és elmúlás körforgását elfogadó világban élve, örömmel,bölcsességgel, szívvel, igaz szóval, varázslattal.

Ahol lebonthatjuk transzgenerációs mintáinkat, ahol nem kell nadrágot húzni ahhoz, hogy erősnek látszunk, és ahol a NŐ felemelheti a Férfit is abba a minőségbe, ami Ő maga. Egyensúlyt teremteni újra a világunkban, mint kint úgy bent is.

A jóga rendszere csodálatos lehetőséget és eszközt nyújt ehhez. Zene. Hit. Test. Lélek. Szellem. Egységben. EGÉSZ s ÉG-ben.

Mindeközben Társammal rátaláltunk Sivánanda Mester tanításaira, Jógaközpontjára és áldásos hagyományvonalára. Mindent ötvöz melyet eddigi életünk során bejártunk: megvilágosult, ragyogó önvalóját megvalósító guru, aki tiszta tanítást, bölcsességet hagyott hátra egy élő hagyományvonalon keresztül, ma is szilárdan álló közösségének. Végtelen hálát érzünk, hogy ide tartozhatunk mi is, hogy szolgálhatjuk az embereket ebben a csodálatos közösségben, melynek Szvámí Sivánanda tanításai adják szilárd alapját.

„A Nő Isten nagyszerű teremtménye, a természet csodája, az Univerzum lényege és összegződése. A Nő az Úr energia megnyilvánulása, az Ősi Erő gyermeke. Az Ő kezében van a világ kulcsa, a gyermekek sorsa. Ő az anyja Sankaráknak és Buddháknak.

A Nő a lágyság, a gyengédség és kecses báj titokzatos keveréke. Egyesíti magában a szolgálatot, türelmet és a szeretetet. Ő a szépség szimbóluma. A Nő rejtély. Nélküle a Férfi élete hajnalán kiszolgáltatott, élete delén boldogtalan, élete alkonyán pedig vigasz nélkül marad.

Nélküle az otthon üres. Nélküle a világ elveszíti varázsát. Nélküle nincs teremtés.” – Szvámí Sívánanda””

Szeretettel, Mahádéví – Tímár Ancsi

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.

eljövendő események

Nincs esemény