SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

Egy éves anulóma-vilóma program

Oktató
Nagy Diána jógaoktató
Nagy Dia Jógaoktató
Kezdés
2023.01.01. 20:00
Zárás
2023.01.01. 21:00
Cím
Telefon
+36 30 689 9284

0Ft

Egy éves anulóma-vilóma program

A Sivánanda Jógaközpont keretein belül immár másodszor nyílik lehetőség az egy éves anulóma-vilóma pránájáma (váltott orrlyukas légzés) programot szervezett formában, oktató vezetésével végezni.

Az ingyenes anulóma-vilóma pránájáma éves program célja, hogy a Szvámí Visnu-dévánanda által összeállított éves gyakorlási terv szerint az egyorrlyukas 5:10 aránytól eljussunk egy esztendő leforgása alatt a váltott orrlyukú, 8:32:16 arányig. A program azoknak szól, akik már végeztek Sivánanda alaptanfolyamot, ismerik az anulóma vilóma váltott orrlyukú légzést és rendszeresen gyakorolják is, valamint azoknak, akik már szeretnének fejlődni a haladó légzőgyakorlatok irányába.

Részletek lejjebb.

Készleten

Összesen 0
Cikkszám: Anulóma-vilóma program Kategóriák: , , , Címkék: , , , ,

Státusz

Esemény részletei

Egy éves anulóma-vilóma program

A Sivánanda Jógaközpont keretein belül immár harmadszor nyílik lehetőség az egy éves anulóma-vilóma pránájáma (váltott orrlyukas légzés) programot szervezett formában, oktató vezetésével végezni.

Az ingyenes anulóma-vilóma pránájáma éves program célja, hogy a Szvámí Visnu-dévánanda által összeállított éves gyakorlási terv szerint az egyorrlyukas 5:10 aránytól eljussunk egy esztendő leforgása alatt a váltott orrlyukú, 8:32:16 arányig. A program azoknak szól, akik már végeztek Sivánanda alaptanfolyamot, ismerik az anulóma vilóma váltott orrlyukú légzést és rendszeresen gyakorolják is, valamint azoknak, akik már szeretnének fejlődni a haladó légzőgyakorlatok irányába.

Sivánanda Jógaközpont Anulóma-vilóma pránájáma éves program 2023

Oktató: Nagy Dia

Program időtartama: 2023.01.01. – 2023.12.31.
Helyszín: online, Facebook közösségi oldalon, privát csoportban
Előfeltételek: Sivánanda alaptanfolyam elvégzése, Facebook fiók
Követelmények: önálló gyakorlás, napló vezetése a napi gyakorlásról, konzultációkon való részvétel, elköteleződés az éves program mellett.

A program ingyenes, de adományokat szívesen fogadunk a Jógaközpont részére.

A haladó pránájámák gyakorlásának előfeltételei között szerepel az egy éves anulóma-vilóma pránájáma menetrendjének betartása, mivel csak akkor lehet elkezdeni a haladó légzőgyakorlatokat, ha eljutottunk az anulóma-vilóma pránájáma gyakorlásában a 8:32:16 arányig.

Miért végezd el az egy éves légzés programot?

  • Ha szeretnéd az alaptanfolyamon elsajátított légzést fejleszteni, a mindennapjaidba beépíteni.
  • Ha szeretnél egészséges maradni vagy segíteni gyógyulásodat.
  • Ha eljutottál arra a szintre, hogy szeretnél haladó pránájámákat végezni. A haladó pránájámák gyakorlásának előfeltételei között szerepel az egy éves anulóma vilóma pránájáma menetrendjének betartása, mivel csak akkor lehet elkezdeni a haladó légzőgyakorlatokat, ha eljutottunk az anulóma vilóma pránájáma gyakorlásában a 8:32:16 arányig.

A program követelményei

  • A program négy kötelező csoportos konzultációt foglal magában, melyeket a négy fő arányváltás kezdő napjaira időzítünk (jan.1., jan.31., ápr.1., júl.30.) Ezek online történnek, google meet-en, amihez gmail fiók szükséges. Az egy év alatt a résztvevők folyamatosan kapnak útmutatásokat, a szintlépés előtt értesítést, valamint minden szakasz végeztével egy kérdőívet töltenek ki, mely alapján nyomon követhető a csoport fejlődése.
  • A résztvevők naplót vezetnek a napi gyakorlásról, melyet minden hónapban elküldenek az oktatónak.
  • A résztvevők egy év lejárta után rövid beszámolót írnak tapasztalataikról. Mindenkinek lehetősége van egyéni konzultációra, amennyiben kérdés vagy bármilyen probléma felmerül az egyéni gyakorlás során.

Tematika

  1. konzultáció:

Időpont: 2023. 01. 01. vasárnap 20.00
Téma: bemutatkozás; éves program lépéseinek ismertetése; alapfogalmak ismétlése: légzőrendszer, légzés mechanizmusa, visnu mudra, prána; anulóma vilóma pránájáma elméleti áttekintése; 5:10 arányú egy orrlyukas légzés bemutatása, gyakorlása; felmerülő kérdések megbeszélése

  1. konzultáció:

Időpont: 2023. 01. 31. kedd 20.00
Téma: első szakasz tapasztalatai és felmerülő kérdések megbeszélése; tanítás: nádík: idá, pingalá, szusumná; 6:12 arányú váltott orrlyukas légzés bemutatása, gyakorlása

  1. konzultáció:

Időpont: 2023. 04. 01. szombat 20.00
Téma: második szakasz tapasztalatai és felmerülő kérdések megbeszélése; tanítás: kundaliní, csakrák; 4:8:8 arányú váltott orrlyukas légzés benntartással, bemutatás és gyakorlás

  1. konzultáció:

Időpont: 2023. 07. 30. vasárnap 20.00
Téma: harmadik szakasz tapasztalatai és felmerülő kérdések megbeszélése; tanítás: kriják: dzsala néti, kapálabháti, trátaka; 4:16:8 arányú váltott orrlyukas légzés benntartással, bemutatás és gyakorlás

Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:

Emailben: mantrakert.joga@gmail.com, joga@sivananda.hu
Facebookon: https://www.facebook.com/mantrakert

Korábbi résztvevők véleményei:

https://sivananda.hu/egy-eves-pranajama-gyakorlas-utan/

Határidő és létszám

A jelentkezéseket december 20-ig lehet leadni.
Maximum létszám: 20 fő

***

VÁRUNK SZERETETTEL AZ ÉV MINDEN NAPJÁN A NEKED VALÓ JÓGÁVAL

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.