SIVANANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

Évindító szádhana találkozó

Oktató
Szaraszvatí Keserű Aranka
Szaraszvatí – Keserű Aranka Vezető Jógaoktató
Ómkára - Veres András - Vezető Jógaoktató
Ómkára – Veres András Vezető Jógaoktató
Ananta - Varró Zoltán
Ananta – Varró Zoltán Vezető Jógaoktató
Szabó Ildikó
Szabó Ildikó Jógaoktató
Dévakí - Nagy Ágnes Eszter
Dévakí – Nagy Ágnes Eszter Vezető Jógaoktató
Kezdés
2022.01.27. 18:30
Zárás
2022.01.27. 20:30
Cím
Sivananda Jógaközpont 1028 Budapest, Szegfű utca 2.   Térkép megtekintése
Telefon
+36 1 397 5258 Mobil/SMS: +36 30 689 9284

0Ft

Szeretettel várunk az Évindító Szádhana Találkozóra, ha szeretnél lökést adni önfejlődésednek és részese lenni, ennek a szép, immár 15 év óta tartó tradíciónak.

A Szádhana, az önfejlődésért végzett rendszerszerű gyakorlást jelenti. Programunk ingyenes.

Szádhana programunk három szintű. Az I. Előkészítő szádhana szintet azok számára ajánlunk, akik szeretnének a szádhanához csatlakozni, de még nincs elég tapasztalatuk, hogy folyamatosan eleget tudnak-e tenni a II. vagy III. szint minden feltételének. Ezt javasoljuk azoknak is, akik már korábban próbálkoztak, de valamelyik feltétel vagy feltételek teljesítése elmaradt.

Szvámí Sivánanda és tanítványai által alkalmazott sikeres és bevált fejlődési programját tudod kipróbálni önmagadon, a rendszertelen jógázás kiváltására.

„Lépj rá az ösvényre, és haladj rajta rendíthetetlenül! Határozottan és lelkesen menj előre! Szögezd az elmédet egyszer s mindenkorra az elérni kívánt célra! Még ebben az életedben eljutsz oda! A szattvikus tanítvány tudja, hogy a felszabadulásnak nincs varázsszere. Tapasztalatot csak tudás, gyakorlás és fegyelem útján lehet szerezni. Ezért elmegy egy tanítómesterhez tanulni, hogy azután a tanításokat személyesen is megtapasztalhassa.” Szvámí Sivánanda

Részletek lejjebb.

Összesen 0

Státusz

Esemény részletei

Évindító Szádhana találkozó

A jógában elért fejlődés titka évezredek óta a szádhanában, az önfejlődésért végzett rendszerszerű gyakorlásban rejlik. A siker egyszerű receptje: a hosszú időn keresztül, megszakítás nélkül, hittel és odaadással végzett gyakorlás.

A Sivananda Jógaközpont 2007 óta segíti ingyenes szádhana (jógagyakorlási) programjával azokat, akik napi rendszerességgel akarnak tenni testi és lelki egészségükért.  Ennek az alapelvnek az érvényesülését segíti programunk, melyhez bárki csatlakozhat, aki elfogadja a részvétel feltételeit.

Szvámí Sivánanda és sok ezernyi tanítványa e sikeres módszerrel értek el gyors fejlődést a test, az elme uralma és az önkiteljesedés útján. A jógikus képességek és a sugárzó életerő forrása bennünk rejlik. Szabadítsuk fel e rejtett képességeinket!

“Az igazi változás eléréséhez meg kell értenünk, hogy az elkötelezettség nem a szabadság korlátozása, hanem ellenkezőleg, a szabadság igényének érvényesítése, hogy azt az irányt válasszuk, amerre akarjuk, hogy életünk haladjon. Az elkötelezettség ahhoz kell, hogy a jelenben éljünk és engedjük el a múltat, az ábrándozást vagy egy elképzelt jövőtől való aggódást.”
(Részlet a Sivánanda Meditációs kézikönyvből)

Szádhana programunk három szintű:

I. ELŐKÉSZÍTŐ SZÁDHANA SZINT

Melyet azok számára ajánlunk, akik szeretnének a szádhanához csatlakozni, de még nincs elég tapasztalatuk, hogy folyamatosan eleget tudnak-e tenni a szádhana alapkövetelményeinek. Ezt javasoljuk azoknak is, akik már korábban próbálkoztak, de valamelyik feltétel vagy feltételek teljesítése elmaradt.

II. SZÁDHANA SZINT 

Vállalásai változatlanok maradtak:

 • Legalább napi egyórás jógagyakorlás testi és lelki egészségünkért egy éven át. (Annyi könnyítés van, hogy a napi egy órának heti átlagban kell meglennie.)
 • Egyszerűsített spirituális napló vezetése, napi szinten, kötetlen formában, de az alábbi minimum tartalommal: reggeli felkelés, esti lefekvés időpontja, az alvás- és jógagyakorlás, valamint a karma jóga időtartamának rögzítése. Kérésre megszerkesztett mintát küldünk.
 • Szádhana fogadalom kitöltése és elküldése a választott szádhana oktatónak.
 • A kitöltött havi spirituális napló emailben való elküldése a választott szádhana oktatónak a következő hónap 5-ig. (Ennek a pontnak külső inspirációs szerepe van. A szádhana oktató a naplókat bizalmasan tárolja, de azt csak előzetesen kért konzultáción, a szádhaka kérésre analizálja).
 • Havonta legalább öt óra önzetlen szolgálat elvégzését (karma jógát) Jógaközpontunk működéséért és fejlesztéséért. Az önzetlen szolgálat gyakorlásunk és önfejlődésünk szerves része! Nonprofit Jógaközpontunk működése is önzetlen szolgálatra épül. (a választható karma jóga feladatok a mellékletben találhatók)
 • Évente legalább két jógahétvége eltöltése vagy jógatábor pilisszentléleki ásramunkban.
 • Nyilatkozat aláírása a jógaközpontban a II. Szádhana szint feltételeinek vállalásáról.
 • A résztvevők számára a Jógaközpont ingyenes személyes vagy email konzultációs lehetőséget biztosít a választott szádhana oktatón keresztül.
 • Saját szádhanázó levelező listánkra felkerülnek a szádhanázni vágyók is.

 

III. SZÁDHANA SZINT

A vállalások alapvetően megegyeznek a második szinttel és a következő elemekkel bővülnek:

 • Minimum napi másfél órás jógagyakorlás, melyből legalább félóra meditáció
 • Vegetáriánus táplálkozás
 • Az egyszerűsített spirituális napló helyett lehet vállalni Sivánanda 25 pontos spirituális naplóját. Kérésre elküldjük Szvámí Sivánanda: Hogyan vezessük a spirituális naplót? című írását és a megszerkesztett naplómintát is.
 • Havonta legalább nyolc óra önzetlen szolgálatot (karma jógát) Jógaközpontunk működéséért és fejlesztéséért. Nonprofit Jógaközpontunk működése is önzetlen szolgálatra épül. (mellékletben található)
 • Nyilatkozat aláírása a jógaközpontban a III. Szádhana szint feltételeinek vállalásáról.

 

MELLÉKLETEK

***

VÁRUNK SZERETETTEL AZ ÉV MINDEN NAPJÁN A NEKED VALÓ JÓGÁVAL:

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.