SIVANANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

“Mantra maraton” a Mahámantrával

Oktató
Kezdés
2022.02.19. 09:00
Zárás
2022.02.19. 18:00
Cím
Sivananda Jógaközpont 1028 Budapest, Szegfű utca 2.   Térkép megtekintése
Telefon
+36 1 397 5258 Mobil/SMS: +36 30 689 9284

0Ft

„Mantra maraton” a Mahámantrával

“A Mahámantra ismétlése által a Mindenható, és az imádott Gurudév (Szvámí Sivánanda) kegyelméből meghaladhatjuk a az úgynevezett pandémia által okozott pszichológiai félelmet és a különböző Covid variációk által okozott félelmeket.” – Szvámí Jógaszvarúpánanda

Ezért egynapos mahámantra ( nagy mantra) éneklésre / recitálásra hívunk benneteket. Minél többen vagyunk, anál erőteljesebben tudunk segíteni a világban szenvedőknek és magunknak is.

A Mahámantra

Haré Ráma Haré Ráma Ráma Ráma Haré Haré
Haré Krisna Haré Krisna Krisna Krisna Haré Haré

A mai Kali korszak (vas kor) legfontosabb mantrája. A legfelsőbb Úr neveit tartalmazza, melyek ezen összetételben különös erős hatással bírnak.
Ahogy a testünket is tápláljuk egészséges étellel, hogy energiához jusson, úgy a lelkünket is tápláljuk a mantrák erejével.

Részletek lejjebb.

Összesen 0

Státusz

Esemény részletei

„Mantra maraton” a Mahámantrával

“A Mahámantra ismétlése által a Mindenható, és az imádott Gurudév (Szvámí Sivánanda) kegyelméből meghaladhatjuk a az úgynevezett pandémia által okozott pszichológiai félelmet és a különböző Covid variációk által okozott félelmeket.” – Szvámí Jógaszvarúpánanda (a képen Őt láthatjuk középen, a mai Sivánanda Ásram vezetője Indiában)

Ezért egynapos mahámantra (nagy mantra) éneklésre / recitálásra hívunk benneteket. Minél többen vagyunk, annál erőteljesebben tudunk segíteni a világban szenvedőknek és magunknak is.

A Mahámantra

Haré Ráma Haré Ráma Ráma Ráma Haré Haré
Haré Krisna Haré Krisna Krisna Krisna Haré Haré

A mai Kali korszak (vas kor) legfontosabb mantrája. A legfelsőbb Úr neveit tartalmazza, melyek ezen összetételben különös erős hatással bírnak.
Ahogy a testünket is tápláljuk egészséges étellel, hogy energiához jusson, úgy a lelkünket is tápláljuk a mantrák erejével.

MAHÁMANTRA A KALI SZAMTÁRANÓPANISAD SZERINT

Dvápara juga (ezüst kor) végén Nárada Brahmához, a teremtőhöz fordult és azt kérdezte: „Ó Uram, hogyan tudom legyőzni a Kali juga (sötét kor) gonoszságát?”

Az Úr így válaszolt: „A Purusa nevének  ismétlésén keresztül, az Úr Nárájana az, aki megszabadít minden gonosz hatástól.”

És hozzátette: „Haré Ráma Haré Ráma Ráma Ráma Haré Haré. Haré Krisna Haré Krisna Krisna Krisna Haré Haré.” (Ó Hari, Ó Ráma, Ó Hari stb.)

A fenti 16 névből álló összeállítás megsemmisíti a jelenlegi sötét kor (kali) káros hatásait. Ezen kívül nincs más módja a felszabadulásnak* semmilyen más szentiratban. Ez a Dzsíva (egyéni lélek) tudatlanságának fátylát is elpusztítja, ami a pránával (életerő) kezdődő és a námannal (szent név) végződő tizenhat kálából (sugár) jön létre, amikor a transzcendens Brahman teljes dicsőségében nyilvánítja meg magát, hasonlóan ahogyan a napkorong fénylő környezete is fénylőn ragyog át a szétoszló felhőkön.

A bölcs Nárada így szólt „Ó Uram, hallván a további dicshimnuszt és az előnyökről szóló  részleteket igencsak helyénvaló, hogy semmilyen szabályt nem kell követni a szent név ismétlése közben, melyet minden időben megtehetünk, akár tiszta, akár tisztátalan állapotban is. Dicsőség Néked !”

(*A felszabadulás 4 féle lehet: azonosság a forrással, közelség hozzá, a formával való azonosulás és a teljes összeolvadás Brahmannal.- Így mondja az Upanisad.)

Mahámantra a Sivánanda tradícióban

“A Bhagvad Gítá tizennyolcadik fejezet csodálatosan hangsúlyozza, hogy:

szarvadharmánparitjadzsja mámékam saranam vradzsa
aham tvá szarvapápébhjó móksajisjámi más sucsaha

“Elhagyván minden kötelességet, Énbennem keress egyedül menedéket; Én minden bűntől megszabadítalak; ne bánkódj!”

A „pápa” bűnt jelent. A bűn annyit tesz, mint nem látni a valóságot és eközben azonosítani magunkat a testtel és a testi kapcsolattokkal. Ezt Isten neveinek ismételgetésével teljesen meg kell haladni. A hódolatraméltó Gurudév újra és újra hangsúlyozza, hogy az Isten Neve a csodaszer, hogy meghaladjuk a fizikai, vitális, mentális, és pszichológiai korlátokat. A mi hódolatraméltó Gurudévánk megajándékozott bennünket a Mahámantra kírtannal. Szvámidzsí annyira meg volt győződve Isten nevének felszabadító erejéről, hogy létrehozta a Visvanáta Mandírt (Siva templom), és amikor az elkészült, fel akarta avatni, de a helyi panditok azt mondták, hogy az idő nem alkalmas erre.

Szvámidzsí meg volt győződve a Mahámantra hatásáról. A Mahámantra első és második sorában Ráma és Krisna nevét ismételjük nyolcszor újra és újra. Ráma azt jelenti, hogy minden névben és formában benne lakozó. Krisna azt jelenti, hogy minden lényt vonzó. Ez az az erő mely által, és amelyben minden bolygórendszer mozog, létezik. Ezt az erőt Krisnának nevezzük. Nézd Ráma és Krisna testének színét! Az ősi szentjeink olyan bölcsek voltak, hogy Ráma és Krisna testének ugyanolyan színt adtak, mint az ég. És az ég színe kék. Kéknek tűnik, de lehetetlen megérinteni. Hasonlóan Rámához és Krisnához. Nekik sincs testük nincsenek testi korlátaik, ők a minden névben és formában benne lakozók, a teremtés vonzerői, a védelem, a mindenek őrzői, nevei és formái az univerzumnak.
Gurudév a mahámantra ismétlésének köszönhetően, melyet 1943. december 3-án kezdett, december 31-én már fel is avatta a Visvánanda Mandirt.” – Szvámí Jógaszvarúpánanda

A risíkési Sivánanda Ásramban 1943 december 3-a óta megállás nélkül ismétlik ezt a mantrát, hogy a világ minden zeg-zugában a fájdalom enyhítésre leljen. Tegyük le mi is a voksunkat a béke és szeretet mellett és ajánljuk fel ezt az eseményt a mai kornak!

A Mantra maraton menete

A mantra ismétlést reggel 9:00 órakor kezdjük és 18:00 óráig végezzük.

CSATLAKOZÁSI IDŐPONTOK: A program zavartalandága érdekében a 9 óra kezdés után a következő időpontokban tudsz becsatlakozni:

  • 11:45 – 12:15 között
  • 14:40 – 15:15 között

Ha megéheztél, a vegetáriánus-adományos BÜFÉNK-ben tudsz falatozni.

Gyere, tegyük szebbé, jobbá a világot együtt!

***

VÁRUNK SZERETETTEL AZ ÉV MINDEN NAPJÁN A NEKED VALÓ JÓGÁVAL

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.