A Masala Chai az indiaiak nemzeti itala, tejjel, cukorral főzött, erős, fűszeres tea. Nagyon változatosan készítik, ahány ház annyi szokás. Az alábbi recepttel készült jógi teát az áprilisi Indiai úti beszámolós szatszangon kóstolhattátok, és mivel akkora sikere volt, íme a recept, hogy ti is el tudjátok készíteni otthon is.
Rengeteg szuper összetevője van, melyek már önmagukban is csodás hatásúak, de így együtt ez a jógi tea tényleg a test és a lélek harmóniája ????
A vizet a fűszerekkel felforralom, hagyom gyöngyözve forrni 2-3 percig. Leveszem a tűzről, beleteszem a teát és lefedve hagyom állni pár percet. Majd kiveszem belőle a teát, és a tejjel felöntve lassan újra felforralom a fűszeres keveréket. Hideg téli estéken adhatok hozzá 1-2 dl tejszínt is, ettől még krémesebb lesz a jógi tea. Ízlés szerint cukorral édesítem (a masala tea édesen finom). Leszűröm, reszelek rá egy kevés szerecsendiót, megiszom, és örülök.
A receptet köszönjük Dr. Ditz Dóri, Sivánanda jógaoktatónak AUM
„Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-szamádhiná”
„Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.”
Bhagavad Gítá 4/24.
Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.