Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

MEDITÁCIÓ

Meditáció

„A meditáció a gondolat zavartalan áramlása Isten felé.” – Szvámí Sivánanda

Meditáció nélkül nincs megismerés. A rendszeres meditációval fokozatos spirituális fejlődést érsz el, az isteni láng egyre fényesebben lobog benned. A meditáció a hallhatatlanság és az örök üdvösség elérésének egyetlen, királyi útja.

Hunyd be a szemed! Vond vissza az érzékeidet! Csendesítsd le az elmédet! Csitítsd el feltörő gondolataidat! Nyugtasd el elméd hullámait! Merülj el mélyen az Átmanban, az Önvalóban, a Legfőbb Lélekben, a fények Fényében, a napok Napjában! Minden tudás feltárul előtted, minden kétséged szertefoszlik, elméd gyötrelmei semmivé lesznek, és minden heves vita, indulatos szócsata abbamarad. Egyedül a dnyána (bölcsesség) marad.”

– Szvámí Sivánanda (részlet az Utak a boldogsághoz c. könyvből)

A meditációval képes lesz az ember először uralkodni, majd teljes egészében felülkerekedni testén, és elméjén. A meditáció az egyetlen módszer, mely végleges változásokat hoz lényünkben: kitöröl minden negatívumot.

Kivitelezés

Kényelmes meditációs pózban ülünk (szukhászana – könnyű ülés, szidhászana – tökéletes-, padmászana – lótuszülés), fejünk – nyakunk – hátunk egy vonalban. Figyelmünket befelé fordítjuk, légzésünkre figyelünk. Gondolatainkat elengedjük, kiválasztjuk a fókuszpontot, mely a két szemöldök között vagy a szívünk területén lehet, és kezdjük meg mantránk ismétlését. Pl. „AUM” mantra.

„AUM, ez a mindenséget magában foglaló időtlen rezgés, ami volt, ami van, ami lesz.” – Múndákja Upanisád

Ide kattintva megismerheted a meditáció 12 pontját, melyet Szvámí Visnu-dévánanda állított össze.

MIKOR TANULJUK?

Ezt a gyakorlatot a jóga alaptanfolyam nyolcadik foglalkozásán tanuljuk, a meditációs tanfolyamon részletesebben ismerkedhetsz meg a meditációval. A csendes meditáció foglalkozásokon csoportban gyakorolhatod a meditációt.

***

VÁRUNK SZERETETTEL AZ ÉV MINDEN NAPJÁN A NEKED VALÓ JÓGÁVAL

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.

MEDITÁCIÓS TANFOLYAMOK