Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

Társult Sivánanda Jógaközpontok

Társult Sivananda Jógaközpontok       

„Szolgálj, szeress, adj, tisztulj, meditálj, légy jó, tégy jót, valósítsd meg Önmagad!” – Srí Szvámí Sivánanda

Minden Társult Sivánanda Jógaközpont vagy Társult Sivánanda jógaoktató missziójának tekinti, ezen tanítások átadását és a velük való azonosulást.

Magyarországon először 1995-ben a Sivánanda Jógaközpont indította el ezt a missziót, Ómkára Veres András vezető jógaoktató erőfeszítéseinek köszönhetően.

A misszió megvalósítását a szellemisége biztosítja. 

A Sivánanda Jóga alapja a jógaszintézis, mely a négy fő jógaág (dnyána jóga, rádzsa jóga (hatha jóga), bhakti jóga, karma jóga) kombinációjára épül.

A gyakorlati jógaoktatás és tudásátadás alapját a magyar nyelvű Sivánanda jógaoktatói kézikönyv, Szvámí Sivánanda és Szvámí Visnu-dévánanda írásai képezik.

A jógaoktatás nem más, mint az isteni energia áramlásához szükséges feltételek megteremtése.

A Sivánanda Jóga hiteles, mert hiteles mesterektől származik. A saját életünkkel, mint Sivánanda jógaoktatóknak is ezt a hitelességet kell képviselnünk.

A jóga gyakorló óráknak nagyon fontos és elhagyhatatlan részei a relaxációk, a mantra éneklés, az imádkozás és a tiszteletadás a Mesterek felé.

Jógaoktatásunkat a Sivánanda Jógaoktatói Kézikönyvre építjük. Különös tekintettel a hatha jógarész első három fejezetére, mely a Szvámí Visnu-dévánanda által összeállított Sivánanda alapfoglalkozás elemeit, sorrendjét és a jógaórák megtartásának általános útmutatóit tartalmazzák. (A Sivánanda Jógaközpont gondoskodik arról, hogy Sivánanda Jógaoktatói Kézikönyv legfrissebb változata eljusson a társult tagokhoz).

Tudjuk, hogy amíg tisztelettel ezeket továbbadjuk, addig Sivánanda mester áldása van rajtunk. Az oktatásban nem a megtanultakon van a hangsúly, hanem azon, hogy eszközzé váljunk Gurudév kezében. Nem a gyakorlatok sokféleségén, hanem a Mesterek által ránk hagyott gyakorlatok kivitelezési módján van a fő hangsúly.

Nemcsak jógaórákat adunk, hanem spirituális közösséget építünk, amely a törekvőknek a jógaúton való előrehaladását nagyban segíti.

Nem üzleti, hanem missziós szemléletű jógaiskola vagyunk. Fő motivációnk az önzetlen segítség.

Nem kötődünk valláshoz. Mesterünk szerint az igazi vallás a szív vallása, mely minden vallásban közös. Törekszünk mindenkit egyformán elfogadni, hiszen mindenki Átman (Tiszta Önvaló). – részletek a Társult Sivánanda Jógaközpont és Jógaoktató Alkotmányból.

Ezt a védjegyet és logókat azok a jógastudiók és jógaoktatók viselhetik / használhatják, akik nyilatkoznak a csatlakozás feltételeinek elfogadásáról és betartásáról.

Nézd meg, hogy jelenleg, kik jogosultak a fenti címek viselésére itt: TÁRSULT SIVÁNANDA JÓGAKÖZPONTOK ÉS JÓGAOKTATÓK JEGYZÉKE

Miért érdemes „Társult Sivánanda Jógaközpont” és a „Társult Sivananda Jógaoktató” címet megszerezni?

  • A cím megszerzése szimbolizálja a Sivánanda közösséghez való tartozást.
  • Élő kapcsolatot biztosít a Sivánanda Jógaközponttal és egyben Szvámí Sivánanda himalájai Rishikesh-i Ásramjával.
  • A cím és a logó viselése egyben hivatkozási lehetőség honlapon, facebook-on és egyéb tájékoztató anyagokon, mely jelzi a tradicionális és országosan ismert jógarendszerhez tartozást.
  • Naprakész oktatói anyagot biztosít a hiteles jógaoktatáshoz.
  • Ingyenes konzultációs lehetőséget biztosít szakmai, működési kérdésekben.
  • Belső békét és nyugalmat ad, hogy Sivánanda tanításaiban (300 kötet könyv) minden benne van, ami az önkiteljesedéshez szükséges.
  • Annak belátását adja, hogy minél tisztábban tanítják Szvámí Sivánandát, annál sikeresebb az oktató illetve a központ.
  • A tanítások tiszta formában való átadásával az illető részévé válik a mester-tanítvány láncnak.

Ha bármi kérdésed van, keress minket telefonon: +36 30 689 9284

***

VÁRUNK SZERETETTEL AZ ÉV MINDEN NAPJÁN A NEKED VALÓ JÓGÁVAL

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.