Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

Jóga gyakorlatok – Ászanák

Jóga gyakorlatok - ászanák

Az alábbiakban a Sivánanda jóga gyakorlatok, ászanák sorrendjét mutatjuk be.

“Az ászana egyike a Jóga 8 ágának, mely kimondja, hogy a testhelyzet legyen biztos és kényelmes, szilárd, ám mégis ellazított, és segítsen a gyakorlónak egyre inkább tudatába kerülnie a testének, elméjének és a környezetének.

A 12 alapvető póz vagy ászana sokkal több puszta nyújtásnál. Megnyitják az energiacsatornákat, a csakrákat és a test pszichikai központjait, mialatt növelik a gerinc rugalmasságát, erősítik a csontokat és serkentik a keringési és immunrendszert. Helyes légzéssel vagy pránájámával kísérve az ászanák megnyugtatják az elmét és csökkentik a stresszt. Rendszeres gyakorlással az ember biztosíthatja a maga számára az általános fizikai és mentális egészséget és az olyan betegségek megelőzésének lehetőségét, mint a cukorbetegség, magas vérnyomás és ízületi gyulladás. Idővel a testhelyzetek lassú és tudatos kivitelezése a koncentráció és meditáció mentális gyakorlatává válik.” – Szvámí Visnudévánanda

Ha szeretnéd elsajátítani az alapászanákat, iratkozz be a jóga alaptanfolyamunkra. Oktatóink sok szeretettel és türelemmel várnak.

Ha szeretnéd megtudni, hogy mi az oka a Sivánanda jóga ászanák sorrendjének, ide kattintva elolvashatod.

 

 

Halászana – Ekeállás

Halászana – Ekeállás

Az Ekeállás, más néven Halászana kiegészíti a Gyertyaállást azzal, hogy a nyújtott lábakat letesszük a fejünk mögé a talajra, és a kezeket szintén letesszük a földre a hátunk mögé nyújtva.

bővebben