Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

FÉNYŐRZŐK

Fényőrzők

FÉNYŐRZŐK

azaz csatlakozási lehetőség a „SIVÁNANDA FÉNYÉNEK ŐREI” -hez

A SIVÁNANDA FÉNYÉNEK ŐREI elnevezésű csoport (a továbbiakban: „Fényőrzők”) maximum 15 fő jógázóból áll, amelynek tagjai Szvámí Sivánanda hazai közössége által létrehozott szellemiség, tudás és értékek megőrzésén, fejlesztésén és továbbadásán munkálkodik kortársaink és a következő generációk számára. A tagság jogait és feltételeit a csoport – alább olvasható – Alkotmánya tartalmazza.

A csoportban együtt van a fejlődéshez szükséges hármas: Tanító, tanítás és az azonos célt követő közösség.

A csoport tagságát pályázat útján lehet igényelni. A pályázat benyújtása előtt kérünk olvasd el az alábbi Alkotmányt, és ha tudsz vele azonosulni, elfogadni, akkor nyújtsd be pályázatod (minta legalul található).

CSOPORT LEÍRÁS

A Fényőrzők csoportja Szvámí Sivánanda következő alaptanításaira épül:

1) Az élet sója az önzetlen szolgálat.

2) Az élet kenyere a kozmikus szeretet.

3) Az élet vize a tisztaság.

4) Az élet édessége az odaadás.

5) Az élet illata a nagylelkűség.

6) Az élet tengelye a meditáció.

7) Az élet célja a megvilágosodás vagy móksa.

A spirituális élet templomának négy oszlopa van:

1) meditáció,

2) tisztaság,

3) szeretet és

4) helyes cselekvés.

Nincs a Földön olyan filozófia vagy vallás, ami jobban tudna téged tanítani, mint a következők:

Szolgálj, szeress, adj, tisztulj, meditálj, valósítsd meg magad! Légy jó! Tégy jót!

A spirituális élet alatt nem a hétköznapi élet és annak teendőinek elvetése, hanem a spirituális lénnyé való átalakulás értendő.

Az egyedüli kötelességed az Önkiteljesedés. Szolgálja minden más feladatod eszközként e végső célt!

A FÉNYŐRZŐK CSOPORTJÁNAK ALKOTMÁNYA

  1. A csoport célja: Olyan, jógázókból álló, maximum 15 fős csoport alapítása, amelynek tagjai Szvámí Sivánanda hazai közössége által létrehozott szellemiség, tudás és értékek megőrzésén, fejlesztésén és továbbadásán munkálkodnak kortársaink és a következő generációk számára.
  2. Tagság létrejötte: A csoport meghívásos alapon működik, azok számára, akik elfogadják a jelen alkotmányban foglaltakat. A tagság egy éves időtartamú, ami hosszabbítható. A tagságból való idő előtti visszahívás a csoport vezetőjének hatáskörébe tartozik, illetve a tag a vállalt egyéves időtartam végén maga is kiléphet.
  3. A tagok életük kiemelt céljaként tekintenek az Önfejlődésre (szádhana) és ezen folyamatosan munkálkodnak, Szvámí Sivánanda tanításai alapján, gondolatban, szóban és cselekedetben. E folyamatot a Jógaközpont csoporttalálkozó (havonta egyszer, előre egyeztetett hétfőkön 18.00 órától), egyéni konzultáció, online találkozó formájában segíti. A csoport vezetői teendőit Omkāra látja el a Jógaközpont részéről.
  4. A tanítványok „szádhanájának (spirituális gyakorlásának)” része az alábbi 5. pontban részletezett, a Sivánanda közösségéért végzett tudatos önzetlen szolgálat.
  5. Tudatos önzetlen szolgálat: A Fényőrzők csoportjára, mint Mesterünk missziójának új folytatóira tekintünk. Mint olyan elkötelezett tanítványokra, akik legalább kéthetenként, előre egyeztetett időpontokban, 4 órán keresztül, szerető, gondos házigazdaként fogadják a foglalkozásokra érkező jógázókat, felelősen végzik az ezzel kapcsolatos adminisztratív teendőket. Kedvességük, szellemiségük, szeretetteli segítő szándékuk azt érezteti a betérőkkel, hogy hazaérkeztek, azaz Szvámí Sivánanda otthonába látogattak. A tagok ez irányú teendőire való felkészítést a Jógaközpont irodája végzi.
  6. A Fényőrzők csoportjának tagjai vállalják, hogy belépésükkel egy időben csatlakoznak a Jógaközpont Szádhana programjának I. szintjéhez és fél éven belül áttérnek a II. szintre.
  7. Bokor Réka, a csoport koordinátora egyeztet a Jógaközpont vezetésével, illetve a Jógaközponton belül működő egyéb csoportokkal (Pl. takarító és kertápoló csoporttal). A csoporton belüli javaslatokat is ő gyűjti és továbbítja a Jógaközpont vezetése felé.
  8. Az eddigi tapasztalatok alapján, a tagok belső igényeként kerül ide az Alkotmányba néhány morális érték erősítésének igénye a csoporton belül, melyek a következők: kiszámíthatóság, az ígéretek és az adott szó betartása.
  9. Alkotmányunk járuljon hozzá a csoport tagjainak önfejlődéséhez és Jógaközpontunk sikeres működéséhez.

 

PÁLYÁZAT MINTA SIVÁNANDA FÉNYÉNEK ŐREI csoport tagságához

Kedves Jógaközpont!

Elolvastam a FÉNYŐRZÖK csoport leírását és alkotmányát, melyet teljesen magaménak érzek és szeretnék a csoport tagjává válni.
Dátum:
Név / Aláírás:

***

VÁRUNK SZERETETTEL AZ ÉV MINDEN NAPJÁN A NEKED VALÓ JÓGÁVAL

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.