Barion Pixel

Leves főzési módszerek

LEVES FŐZÉSI MÓDSZEREK

Alapmódszer: hogy a finomra vágott zöldségeket vajban vagy olajon hirtelen megpirítjuk. Ez kihozza az ízeket. Amikor a zöldségek megpuhulnak, adjuk hozzá a vizet, ízesítsük babérlevéllel, sóval, borssal. Forraljuk fel és takarékon főzzük kb 25 percig.

Egyszerűbb változat: a vizet a fűszerekkel közvetlenül a nyers, feldarabolt zöldségekre öntjük, felforraljuk. Takarék lángon kb 25 percig főzzük.

Ha táplálóbb levest szeretnénk, adjunk hozzá hüvelyeseket. Ilyenkor számításba kell venni, hogy előzőleg be kell áztatni azokat, és a főzési idő is meghosszabbodik, akár 1 órára.

Ízletesebb és táplálóbb lesz a leves, ha tálalás előtt miszót adunk hozzá. Babból, vagy gabonából készítve kiváló fehérjeforrás. Japánban a miszót megfázás esetén és a bőr tisztítására is használják.

A miszó az élesztőhöz hasonlóan élő szervezetnek tekintendő, ezért nem szabad soha felforralni vagy újrafőzni.

ÉTEL FELAJÁNLÁSI MANTRA:

„Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-szamádhiná”

„Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.”

Bhagavad Gítá 4/24.

Hasonló receptek ide kattintva olvashatók.


Várunk szeretettel az év minden napján a neked való jógával

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.

Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.

Szvámí Visnu-dévánanda

A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.

Szvámí Sivánanda