Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

Gangá - Dr. Szabó Anikó
Vezető Jógaoktató

Gangá – Dr. Szabó Anikó

Gangá – Dr. Szabó Anikó a Sivananda Jógaközpont vezető jógaoktatója és a Fény Jógaterápiás Intézet munkatársa. 2019-ben a Jógarádzsa Kiválósági díjjal elismerést kapott a jógaoktatás terüetén tett munkájáért.

„Egyetemi éveim alatt találkoztam először a jógával, de igazából módszeresen csak akkor mélyültem el ebben a tudományban és gyakorlásban, amikor 2001-ben kiderült, hogy pajzsmirigy betegségem kezelésére az lenne a megoldás, hogy egész életemen keresztül folyamatosan gyógyszert szedjek.
Ezt nem fogadtam el, és megkezdtem a módszeres jóga gyakorlásomat és tanulmányaimat a Sivananda jógaközpontban. Minden lehetséges tanfolyamot végig jártam, és 2003. májusában kaptam meg jógaoktatói oklevelemet. Azóta is folyamatosan tanulom, tanítom a jóga ösvényeit, és tökéletes egészségben élem mindennapjaimat gyógyszerek szedése nélkül.

 

Anyagszerkezeti kutató éveim alatt több országban élhettem, és az adott országok tradícióján, vallási gyakorlatán keresztül is megismerkedhettem különböző filozófiákkal, harcművészetekkel, mozgásformákkal és koncentrációt fokozó elmélyülési technikákkal (például kungfu, görög körtáncok, kendo és ikebana). Ezután a Sivánanda jóga módszeres gyakorlása és oktatása nagyon sok mindenre megtanított, és rávilágított a világok és emberek közötti kapcsolódási pontokra. Rengeteget fejlődtem a megértés, a türelem, az empátia, az emberi kapcsolatok, a minősítések és az erőszakmentes kommunikáció terén.
Az Ánanda jógazenekarban töltött éveim során a kírtan zene gyakorlása által élvezetesen és játékosan mélyült el a koncentrációm – így mindekinek különösen nagy szeretettel ajánlom figyelmébe a kírtan/bhadzsan éneklés rendkívüli élményét.
Vegyészmérnöki PhD kutatásaim során is pilléreket építettem ki komplex molekulák segítségével az agyagásványok rétegei közé, hogy újabb, gazdaságos alkalmazási lehetősége legyen a természetes ásványoknak.

 

Jógaoktatóként is világokat/rétegeket kötök össze a keresők szívében, segítek pilléreket/kapcsolatokat kialakítani a hétköznapi létezés és az isteni ismeretek dimenziói között, egy tudatosabb élet megvalósítása érdekében. Oktatói nevem is erre az életfeladatomra utal, hiszen Gangá istennő Siva hajtincsein keresztül hozta le számunkra a Földre az isteni energiákat, így kapcsolva össze az égi és a földi minőségeket.
Szeretném az általam felvállalt feladatot alaposan végezni, ezért időközben alternatív pszichológusi és légzés tréner képesítést is szereztem, hogy minél árnyaltabb segítség nyújtásra legyen módom.

Ezzel egy időben napi vegyészmérnöki munkáim során a projektek menedzselése alkalmával is hidakat építek az eltérő érdekek közé, hogy belátható időn belül létrejöjjenek előrevivő értékek, és a hétköznapi létezés nagyobb örömet okozzon minden érintettnek.

 

Fontosnak tartom, hogy ismereteimet, tapasztalataimat tovább adjam a keresőknek, és segítsem a meg nem értések felszámolását, mert mások segítése, támogatása nagy örömet okoz számomra. Kedvenc ászanáim a gyertyaállás és a halállás, persze nem csak a pajzsmirigyre/mellékpajzsmirigyekre gyakorolt rendkívüli hatásuk miatt.”

Gangá – Dr. Szabó Anikó

ELÉRHETŐSÉG

+ 36 30 689 9286

∗∗∗

VÁRUNK SZERETETTEL A NEKED VALÓ JÓGÁVAL

 Jógatanfolyamok kezdőknek és haladóknak.
 Oktató képzések.
 Jógafilozófia az alapoktól a felsőfokig.
 Jógaterápia és ájurvéda.
 Jógaéletmód, elvonulások és jógatáborok.

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.

eljövendő események

Kezdő dátum Név Részletek Helyszín Ár
2023.10.28.

Jógahétvége októberben

Pilisszentlélek, Hunyadi utca 67. Legkedvezőbb ár: 23.600Ft
Pilisszentlélek, Hunyadi utca 67. Legkedvezőbb ár: 23.600Ft