A Quiche, francia lepénnyel a Sivánanda Jógakonferencia büféjében találkozhattunk. Mindenkinek nagy kedvence volt, egy morzsa sem maradt belőle. Ez nem mást mint egy sós pite, azaz sós tésztaágyon mindenféle finomság. Fogadjátok szeretettel!
Tészta
Töltelék
Mivel a tésztát pihentetnünk kell, ezt készítsük el először. Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet és a sót. A hideg növényi vajat vagy margarint felkockázva hozzáadjuk a liszthez és egy villával elkezdjük összemorzsolni. Amikor már apró darabos a keverékünk, adjunk hozzá 2-3. ek. hideg vizet és állítsuk össze egy labdává. Ha úgy látjuk, hogy nem áll össze, adjunk hozzá apránként további 1-2 ek. vizet. Gyúrjuk kicsit össze, majd letakarva helyezzük a hűtőbe pihenni 30-40 percre.
A töltelékhez először pirítsuk meg a félbevágott koktélpardicsomokat egy kevés olajon. Sózzuk, borsozzuk, de csak óvatosan, mert a füstölt tofu amúgy is kissé sós. Alaposan hagyjuk lekaramelizálódni, átsülni őket, majd legvégül keverjük hozzá a bébi spenótot. Vegyük le a tűzről és tegyük félre.
Egy blender vagy turmixgép tartályában turmixoljuk simára a tofut, a növényi tejet és a fűszereket, amíg egy viszonylag sűrű mártást nem kapunk. Ezt is tegyük félre.
A tésztát vegyük ki a hűtőből és alaposan belisztezett felületen nyújtsuk 4-5 mm vastagságúra vagy ha vastagabban szeretitek, félujjnyi is lehet. Óvatosan emeljük át egy pite sütőformába, majd 170 Celsius fokon süssük elő 10-12 percig úgy, hogy a közepébe kerámiagolyókkal vagy szárazbabbal lesúlyozott sütőpapírt helyezünk, nehogy felpúposodjon a tésztánk alja sütés közben.
Ezután vegyük ki a sütőből, távolítsuk el belőle a sütőgyöngyöket vagy babot. Kanalazzuk bele a sült zöldségek felét, oszlasszuk el a tésztakosár alján arányosan, majd öntsük rá a tofus, fűszeres szószt, ezt is egyengessük el. A quiche tetejét dekoráljuk a maradék sült zöldséggel majd helyezzük vissza a sütőbe most már 180 Celsius fokon és süssük 40-50 percig vagy amíg a teteje szép barna nem lesz. A tálalással érdemes várni addig, míg a quiche hűl egy kicsit. Friss, kevert salátával vagy egy tányér finom krémlevessel fantasztikus ebéd vagy vacsora. Remélem, ízleni fog!
Forrás: fatimablankablog.hu
Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam
Brahmaiva Téna Gantavjam Brahma-karma-szamádhináBrahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe,
bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben. –Bhagavad Gítá 4/24.
Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.