Az ősz slágere a sütőtök. Nagyon finom megsütve, krémlevesnek, de tészta öntetnek is.
Tápláló és ásványi anyagokban gazdag, de ennek ellenére hihetetlenül alacsony kalóriatartalmú. Így jóval többet fogyaszthatsz belőle, mint más szénhidrát forrásokból (pl.burgonya, stb.). A rostok miatt a sütőtök enyhíti az éhségérzetet, így segíti a fogyókúrát. Magas az antioxidáns tartalma, ezzel megakadályozza a sejtek károsodását. Magas a C-vitamin tartalma, ami növeli a fehérvérsejt termelést, hatékonyabbá válik az immunrendszered, illetve gyorsul a sebek gyógyulása is.
Vajon megpároljuk a felkarikázott póréhagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sütőtököt és kevés sóval és a fűszerekkel meghintve pároljuk még 8 percig. Ezután felöntjük a tejszínnel és fél liter vízzel, így puhára főzzük, majd leturmixoljuk. A tésztát félig megfőzzük és egy tűzálló tálba tesszük. Ráöntjük a sütőtökmártást és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük. A tökmagot félidőben szórjuk rá, nehogy megégjen.tálaláskor kínálhatunk hozzá frissen préselt tökmagolajat is.
Jó étvágyat a sütőtökmártásban sült spagettihez!
„Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-szamádhiná”
„Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.”
Bhagavad Gítá 4/24.
Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.