Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

25 éve a Mesterek szolgálatában

 

25 éve a Mesterek szolgálatában

Fogadjátok szeretettel a 25 éves születésnapi szatszangunk felvételét (2021. február 13.)

Minden emlékezetes esemény, minden megszentelt ünnep és évforduló fontos üzenetet hordoz, egy emelkedett felhívást azok számára, akik meg akarják hallani, és válaszolni rá. Minden alkalommal emlékeztetnek igazi küldetésünkre, vagyis az élet valódi céljára. -Srí Szvámí Sivánanda

Ebből az alkalomból 116-an gyűltünk össze az online térben és hálánkat fejeztük ki a Mestereknek. A Sivananda Jógaközpont és az egész magyarországi jógaközösség élő példája az ő áldásuknak és szeretetüknek.

AUM Namó Bhagavaté Sivánandája
AUM Namó Bhagavaté Visnu-dévánandája

Sivánanda lakhelye a szívünkben

„Egy koldus a Gangesz keleti partján ült a Szvarg Ásramban.
Ahogy a nap felkelt, sugarai megvilágították a nyugati oldalon lévő sűrű erdőt.  Ki tudja, mire gondolt a koldus, amikor kijött mély meditációjából? És a koldus, Szvámí Sivánanda, elfoglalta lakhelyét a nyugati parton: ekkor még mindig alamizsnán élve. Keresztül-kasul bejárta az erdőt. A bengálibirs fákból (bael) álló sűrű dzsungel arra késztette, hogy gondolatban templomot emeljen az Úr Siva tiszteletére, és az összes bael-levelet felajánlja neki imádattal. Ez 1933-ban történt. 1943-ban a templom megépült! És bael-leveleket ajánlottak fel benne. Íme a koldus csodatétele!

Ma, a Visvanáth Mandir (templom) mellett, amelyet ő építtetett, van már egy Sivánanda Mandir is, ahol az ő képét imádják. A koldus karrierje e Korszak csodája.

De van még egy ennél is nagyobb csoda. Szerte a világon többmillió otthonban van már Sivánanda Mandir. Megszámlálhatatlanul sok ember imádja szó szerint Bhagaván Sivánandát. Nincs olyan Istenség a földön, melyet manapság annyi különböző vallású, nemzetiségű, hitű és kasztú ember imádna, mint Sivánandát. Egy hindunak ő Krisna vagy Ráma megtestesülése; egy kereszténynek ő az Úr Jézus megtestesülése; egy buddhistának ő az Úr Buddha, aki újra eljött. Itt van valaki, akit úgy imádhatnak, hogy közben nem kell feladniuk a saját vallásukat!
S miközben őt imádják, felismerik a saját vallásuk dicsőségét és valódi lényegét is.

Az egyből sok lett: az egyetlen Sivánanda Mandir megsokszorozta magát számtalan Mandirrá szerte a világon. És a transzcendentálisból immanens lett. Az igazi templom a hívő szívében épült fel. A dinamikus istenség élő templomot követel magának. Ma Siva számtalan szívbe van bezárva, s onnan ösztökél mindenkit arra, hogy jó legyen és jót cselekedjen; hogy szolgáljon, szeressen, meditáljon és ismerje fel Istent.”
– Szvámí Vénkatésánanda

***

Várunk szeretettel az év minden napján a Neked való jógával:

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.