Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

38. Jógaoktatók útra bocsájtása

Vasárnap este (2021. november 14) egy szép eseményre gyűltünk össze a Sivánanda Jógaközpontban. Ismét 11 szikrázó Béke küldöttet ünnepeltünk: a 38. Jógaoktatók útra bocsájtását. Kísérje áldás jógaoktatói küldetésüket. A fényképek minden szónál többet szólnak.
 
Ők is készültek, fogadjátok szeretettel humoros és egyben odaadó soraikat az egy év összegzéséről:
 
Kedves Mesterek, kedves Oktatóink,
 
a végéről kezdem: nincsenek véletlenek, jelen esetben sem. Hálásan köszönjük, hogy egy ilyen szép és praktikus, nagy asztallal hozzájárulhattunk a Sivánanda-tradíció követőinek kényelméhez, jóllétéhez.
 
Ugyanis egy asztal nem pusztán bútordarab, jelkép és fontos helyszín is: üzleti és politikai megállapodások, szerződések köttetnek fehér asztal mellett, meghitt vacsorák, randevúk, családi ünnepségek, illetve tanulás, szórakozás és mély beszélgetések… Nem is beszélve a kerekasztal lovagjairól  Bátran állíthatjuk, hogy az asztal összehozza az embereket. Köszönjük, hogy hozzájárulhatunk mindehhez.
 
A Mesterek kegyelméből mindannyian meghívást kaptunk a Sivánanda-tradíció kerekasztalához.
 
Minden ember életének talán egyik legmeghatározóbb asztala az iskolapadnak nevezett asztalféleség. Rengeteg izgalom, öröm, néha kínos csend, boldog vagy éppen szomorú pillanat tanúja ő.
 
2020. október 2-án újra beültünk a padba (néhányan közülünk kicsit korábban). Feltörtek a régi iskolai emlékek: tanulás, dolgozatírás, felelés, az új ismeretek utáni vágy. De ez a mostani nem egy szokványos iskolapad volt. Mivel jógamatrac volt 🙂 De komolyra fordítva a szót, ez sokkal több volt egyszerű iskolapadnál. Itt nem csak elméleti tudással gyarapodtunk, hanem saját, egyéni, valódi életünkhöz is útmutatást kaptunk.
 
Az elmúlt év teljesen felforgatta mindenki életét a képzés miatt is és a vírushelyzet miatt is. És bár az idő nagy részét monitorok előtt töltöttük, az év végére mégis jól összeszokott kis csapattá váltunk. Ez sem véletlen, így kellett lennie. Közösen megoldottuk. Amikor pedig kétségeink támadtak, Ti segítettetek.
 
A fán ülő madár sohasem fél attól, hogy letörik alatta az ág, mert nem az ágban hisz, hanem a szárnyaiban. Mindig higgy magadban!” – ezt is tőletek tanultuk. Ahogyan Ti is hittetek és hisztek bennünk, és elfogadtok minket olyanoknak, amilyenek vagyunk – még akkor is, amikor ez nem könnyű 🙂
 
Az év elején el sem tudtuk képzelni, hogyan fogunk az egész tananyagból levizsgázni, főleg a szanszkrit szavakból  A támogatás, a bátorító szavak sokszor lendítettek át minket az akadályokon, a félelmeinken, a kétségeinken.
 
Megtanultuk, hogy mi Brahman, és Átman, miért fontos a gyakorlás, és miért nem elég csak bemagolni a tananyagot. Megtanultuk, hogy miért jó, ha kírtanozunk, vagy szvádhjájával töltjük az időt. Megtanultuk azt is, hogy a Bhagavad Gítá nemcsak egy fejezet a Mahábháratából, hanem iránytű is, amely segít megtalálni a helyes utat a mindennapokban. Megtanultuk, hogy mi a meditáció, és újra felfedeztük az emberi test csodálatosan komplex tökéletességét. Az is megtanultuk, hogy mi az az ászana, és miért és hogyan kell jól lélegezni. És még az ásraméletet is megtapasztalhattuk.
 
Ez csak pár kiragadott apróság, amiket megtanultunk. De igazából az elmélet a saját gyakorlásunk által vált igazi mélytudássá, tapasztalássá.
 
Rengeteget készültünk a vizsgákra, és segítettük egymást, ahogy tudtuk, információval, kidolgozott válaszokkal, megnyugtatással, biztatással – mikor mire volt szükség. Számomra ez is mutatja, hogy nem csak a leckét tanultuk meg, de az egyéni életünkben is megvalósítjuk a változásokat, pl. a karma jógát 🙂 És szerintem ez az igazi eredmény, ez az igazi csoda!
 
Nagyon köszönjük a Mestereknek és Nektek, oktatóinknak a rengeteg tudást, amit átadtatok, a türelmet, a támogatást, a kitartást, a hitet és a végtelen szeretetet!
 
Ahogy korábban is említettem, Mesterek kegyelméből mindannyian meghívást kaptunk a Sivánanda-tradíció kerekasztalához.
 
Leültünk ehhez az asztalhoz, ahol nem csak fizikai, de szellemi és lelki táplálékot is kaptunk. Leültünk ehhez az asztalhoz, ahol megtapasztalhattuk a feltétel nélküli elfogadást, az önzetlen támogatást, a mély hitet és a végtelen szeretetet.
 
Hálásan köszönünk mindent!
Aum namah Sivája!
???✨

***

VÁRUNK SZERETETTEL AZ ÉV MINDEN NAPJÁN A NEKED VALÓ JÓGÁVAL:

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.

KÉPEKBEN