Barion Pixel

Burgonyás tekercsek – alupatra

Burgonyás tekercsek – alupatra

Az alupatra egy finom, fűszeres, pikáns indiai étel ami önmagában csatnival is megállja a helyét az étkezésben. Ízlés szerint más fűszerezéssel is elkészíthető.

Hozzávalók

  • 4 közepes burgonya,
  • 2 ek kókuszreszelék,
  • 2 ek szezámmag,
  • 1 ek finomra vágott friss korianderlevél vagy petrezselyemzöldje,
  • 2 kk finomra reszelt friss gyömbérgyökér (elhagyható),
  • 1/2 kk só,
  • 2 zöldpaprika finomra vágva,
  • 2 ek citromlé,
  • 2 kk barna cukor,
  • 2 kk garam masala,
  • 1/2 kk kurkuma,
  • 1 kk só,
  • 1/4 kk erős pirospaprika,
  • 20 dkg finomliszt,
  • 1 dl víz,
  • 1,5 ek olvasztott vaj,
  • ghí vagy olaj a sütéshez

Először a tölteléket készítjük el, hogy lehűljön, mire elkészül a tészta. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és villával összetörjük. Belekeverjük a kókuszreszeléket, a szezámmagot, a gyömbért, a paprikát, a zöldfűszert, a sót, a citromlét, a cukrot és a garam masalát. Tehetünk egy kevés burgonyakeményítőt vagy sárgaborsólisztet a töltelékbe, hogy megakadályozzuk, hogy a burgonya sütés közben kijöjjön a tésztából. Félretesszük hűlni.
Közben meggyúrjuk a tésztát. A lisztet, a kurkumát, a fűszerpaprikát és a 1/2 kk sót összekeverjük, beledolgozzuk a vajat, majd lassan hozzáadjuk a vizet. Kemény tésztát kapunk, melyet addig gyúrunk, míg megpuhul és rugalmas lesz. Lisztezett nyújtódeszkán 3 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. A hideg burgonyát egyenletesen elosztjuk a tetején, majd szorosan feltekerjük, mint a beiglit. Éles, recés késsel 1 cm széles szeletekre vágjuk a hengert. Két tenyerünk között kissé kilapítjuk az így kapott korongokat, és forró, bő zsiradékban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.(forr.:T.India)

Jó étvágyat!

Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Téna Gantavjam Brahma-karma-szamádhiná

Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.

Bhagavad Gítá 4/24.

Hasonló receptek ide kattintva olvashatók.


Várunk szeretettel az év minden napján a neked való jógával

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.

Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.

Szvámí Visnu-dévánanda

A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.

Szvámí Sivánanda