Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

A Sivananda Jógaközpont története

Haló gyakorlatok oktatási módzsertana

A Sivananda Jógaközpont Budapest II. kerületében, Hűvösvölgy jó levegőjű, szép, kertes övezetében található. Hogy hogyan jutottunk ide, olvasd el történatünket.

New Yorktól Indiáig (1993-1995)

A magyarországi Sivananda Jógaközpont gyökerei Indiába és New Yorkba nyúlnak vissza. Jógaközpontunk vezetője, Ómkára (Veres András) 1993-ban került kapcsolatba a new york-i Sivananda Jóga Védanta Központtal. Kétéves ismeretség után a központ vezetőjének, Szvámi Gadzsánanámanda ösztönzésére 1995-ben Ómkára elvégezte Indiában a Sivananda jógaoktatói tanfolyamot.

Spirituart Jóga Stúdió (1995-1996)

Ómkára hazatérése után megalapította a Spirituart Jógastúdiót azzal a céllal, hogy Szvámi Sivánanda és tanítványa Szvámi Visnu-dévánanda testi és lelki egészséget javító jógatanításait megismertesse az érdeklődőkkel. A stúdió formát rövid idő alatt kinőttük, és működésünkhöz az alapítványi formát választottuk.

Spirituart Jóga Alapítvány – Sivananda Jógaközpont (1996)

Közhasznú szervezetünket, a Spirituart Jóga Alapítványt 1996. február 8-án jegyezte be a Fővárosi Bíróság. Az alapítvány formai keretét a Sivananda Jógaközpont adja.

Az indulásnál egyetlen kincsünk a Sivánandától származó jógaismeret volt. E magból nőtt ki néhány év alatt az ország egyik legjelentősebb jógaközpontja. A kezdeteknél egyszerre kellett mindent csinálni: helyet bérelni, alaptanfolyamot vezetni, pénzt gyűjteni jógaközpontunkra, és képezni a jövő jógaoktatóit. Rövid időn belül minden érdeklődő számára tudtunk programokat kinálni kezdőtől az oktatói szintig.
Lelkes munkánk támogatókat, szimpatizánsokat és céljainkért tenni tudó embereket gyűjtött körénk.

Sivánanda új otthona megnyílik Budapesten (2004)

E munka első gyümölcseként 2003-ban megvásároltuk a Budapest II. kerület Volkmann utcai jógaközpontot. Az átalakítást követően 2004. április 8-án az Indiai Nagykövetség első titkára és a II.kerület polgármestere ünnepélyes keretek között adta át új otthonunkat, mely jógázóink gyakorlását szolgálta egészen 2010. június 18-ig

Hegyvidéki jógapihenőhely (ásram) vásárlása (2006)

2006-ban jógapihenőhelyet (ásramot) vásároltunk Pilisszentléleken. Ásramunk az erdő szélén, hegyi patak partján, a 2441 nm területen elhelyezkedő házzal valódi oázist tudunk biztosítani a nyugalmat, csendet, jó levegőt kedvelő jógázóinknak. Itt tartjuk jógahétvégéinket és a nyári jógavakációkat is.

Új jógaterem vásárlása (2008)

2007. novemberében új jógatermünk megvalósításához indítottak gyűjtést tagjaink és szimpatizánsaink, hogy elkerüljük a bérlemények változó színvonalát. Ennek eredményeként 2008-ban a Volkmann utcai Jógaközponttal azonos épület földszintjén sikerült megvásárolni egy 54 m2-es lakást. A jógázáshoz szükséges átalakítások után 2009. márciusától 2010. június 18-i elköltözésünkkig ott is folyamatosan tartottunk tanfolyamokat, foglalkozásokat.

Önálló, kertes ingatlan vásárlása, a Jógaközpont költözése (2010)

2010. június 18-án Jógaközpontunk átköltözött az alapítványunk által megvásárolt, 1028 Budapest, II. kerület, Szegfű u. 2. sz. alatti kétszintes, önálló kertes ingatlanba.

Jógaközpont bövítése (2017)

A Szegfű utcai Sivananda Jógaközpontot egy szép, új épületszárnnyal bővült. ahol további három hangulatos jógaterem, egy kedves közösségi tér és három új öltöző is helyet kapott.
A fejlesztéssel hamarosan végre megvalósul a bentlakásos rész a régi épület emeleti szintjén, kétágyas szobákkal, mellyel a jóga magasabb, elmélyültebb szintjeinek gyakorlásához is tudjuk majd biztosítani a szükséges feltételeket.
Az új szárnyra jelentős hitelt vettünk fel, melynek törlesztésében te is tudsz segíteni. Nézd meg ide kattintva, hogy hogyan

25 éves a Sivánanda Jógaközpont (2021)

***

VÁRUNK SZERETETTEL AZ ÉV MINDEN NAPJÁN A NEKED VALÓ JÓGÁVAL:

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.