Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

“Egy társadalom csak oly mértékben lehet békés és egészséges, amilyen mértékben a tagjai is azok”.

Mi 28. éve teszünk ezért. Legyél Te is társunk e szép szolgálatban, és legyen 1%-kal több egészség és boldogság Magyarországon.

Hálásan köszönjük adód 1%-nak felajánlását, mellyel munkánkat és a Sivánanda jóga missziót támogatod.

Felajánlás határideje

május 20.

Minden évben az adóbevalláskor TE IS SEGÍTHETED egy általad választott alapítvány vagy más szervezet munkáját. Ehhez a személyi jövedelem adód 1+1%-át ajánlhatod fel egy civil szervezet, egy egyház vagy Nemzeti Tehetség Program javára.

HOGYAN?

A rendelkezést benyújthatod az SZJA bevallás részeként ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton, vagy személyesen a NAV ügyfélszolgálaton az 18EGYSZA nyomtatványon.
A rendelkező nyilatkozat adóhatósághoz történő eljuttatásának határideje minden adózó esetén 2024. május 20.
2018-tól megszűnt a munkáltatói adó megállapítás, de a munkáltató továbbra is összegyűjtheti az 1+1% nyilatkozatokat legkésőbb 2023. május 20-ig.

Felajánláshoz szükséges adatok

A kedvezményezett neve: Spirituart Jóga Alapítvány
Adószáma: 18079492-1-41

“Minden lehetőséget ragadj meg a többi ember megsegítésére, szolgálj jókedvűen és odaadással.” – Srí Szvámí Sivánanda

Hogyan tudsz még segíteni?

Ha támogatásra érdemesnek tartod a jóga népszerűsítését, a munkánk segítését eddigi eredményeink alapján, kérd meg családtagjaidat, barátaidat is, hogy adójuk 1%-át ajánlják fel ők is a Spirituart Jóga Alaptíványnak. Köszönjük.

Miért nekünk ajánld fel adód 1%-át?

A külvilágban tapasztalható értékvesztés és válságjelenségek közepette egyre több embernek van szüksége a jóga által nyújtott kapaszkodókra. Egészségesebb és teljesebb élethez szükséges ismereteket és gyakorlási lehetőséget nyújtunk azok számára, akik e stresszes, rohanó világban a jóga egészségregeneráló ősi módszereihez fordulnak.

Alapítványunk elmúlt 25 éve a sikerek időszaka: a kezdeti 50 ezer forintos indulótőkéből mára egy korszerű jógaközpont és egy szép vidéki jógapihenőhely épült fel. Ami ennél is fontosabb, ez idő alatt emberek ezrei ismerkedhettek meg a jóga testi és lelki egészséget javító hatásaival és létrejött egy nagyszerű közösség.

Mindez két pillérre épülve valósulhatott meg: az önzetlen szolgálat és az adományok segítségével.

Az SZJA 1%-os felajánlásokból kapott összeg céljaink megvalósításának fontos forrása.

Mit tudsz támogatni felajánlásoddal 2024-ben?

  1. 1996 óta működő pilisszentléleki jóga pihenőhelyünk (ásramunk) tetőcseréjét és bővítését.
  2. Ingyenes programjaink fenntartását. Az egészséges, teljes élet ingyenes népszerűsítését és az ehhez szükséges pénzügyi fedezet biztosítását a jövőben is feladatunknak tartjuk.
  3. A legrászorultabb rétegek részére a kedvezmények biztosítása. Alapítványunk fontosnak tartja, hogy erőforrásainkkal összhangban a fenti réteg számára kedvezményeket biztosítson, hogy minél többen eljuthassanak fizetős rendezvényeinkre is. E terv is méltó a támogatásra.
  4. Ingyenes diákjóga-tanfolyamok folytatása. Diákok egészséges életét alapozó ingyenes kezdeményezés. A Sivánanda Jógaközpont részt kíván vállalni a felnövekvő generációk egészségének megalapozásában. Már . éve ingyenes hatha jóga alaptanfolyamokat indítunk évente 2x diákok számára.
  5. A jógaismeretek továbbadását könyv, brosúra, hang- és videó anyagok kiadásával: Szvámi Visnu-dévánanda: Meditáció és mantrák és Szvámí Sivánanda: Bhagavad Gítá c. művek kiadása magyar nyelven. Alapítványunk, mint könyvkiadó olyan értékes műveket kíván eljuttatni az emberekhez, melyek kiadására a könyvkiadók nem vállalkoznak, a szűkebb kört érintő kis példányszám miatt. A bölcsek emelkedett írásainak jó része, ezért nem olvasható a kis népek nyelvén, így magyarul sem. Ennek magas költségei miatt nekünk is pótlólagos forrásokra van szükségünk, hogy folytathassuk ezt a szép feladatot. Önkénteseink munkájának köszönhetően tudtak eddig szép számban megjelenni könyveink. A támogatások függvényében, Alapítványunk továbbra vállalja hasonló, értékes művek magyar nyelvű kiadását. Jelenleg 10 kötet előkészítésén dolgozunk. Légy Te is része e szép, emelkedett szolgálatnak!

Az évek során egy nagyszerű jógázó közösség jött létre, önmagukért és a közösségért tenni akaró emberekkel. Egy modern nonprofit jógaiskola valósult meg, ahol a világszerte népszerű Sivánanda jógamódszert az alapoktól oktatói szintig lehet elsajátítani.
Közel 70 önkéntesünk egy egészségesebb, békésebb társadalomért szabadidejében oktat, jógaórát készít elő, kertet gondoz, takarít, stb. Önkénteseink között színész, orvos, munkás, pedagógus, jogász, cégvezető, nyugdíjas, informatikus egyaránt megtalálható. Kérünk, segítsd gyűjtésünket a céljainkkal szimpatizáló barátaid, ismerőseid bevonásával is.

Részletes beszámolót olvashatsz ide kattintva, hogy az elmúlt években mennyi támogatást kaptunk az 1%-os felajánlásokról és azt hogyan használtuk fel.

Szvámí Visnu-dévánanda mondta, hogy “egy társadalom csak oly mértékben lehet békés és egészséges, amilyen mértékben a tagjai is azok”. Mi 28 éve teszünk ezért. Legyél Te is társunk e szép szolgálatban, és legyen 1%-kal több egészség és boldogság Magyarországon 🙂

Köszönjük együttműködésed!

***

VÁRUNK SZERETETTEL AZ ÉV MINDEN NAPJÁN A NEKED VALÓ JÓGÁVAL

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.