Az alupatra egy finom, fűszeres, pikáns indiai étel ami önmagában csatnival is megállja a helyét az étkezésben. Ízlés szerint más fűszerezéssel is elkészíthető.
Először a tölteléket készítjük el, hogy lehűljön, mire elkészül a tészta. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és villával összetörjük. Belekeverjük a kókuszreszeléket, a szezámmagot, a gyömbért, a paprikát, a zöldfűszert, a sót, a citromlét, a cukrot és a garam masalát. Tehetünk egy kevés burgonyakeményítőt vagy sárgaborsólisztet a töltelékbe, hogy megakadályozzuk, hogy a burgonya sütés közben kijöjjön a tésztából. Félretesszük hűlni.
Közben meggyúrjuk a tésztát. A lisztet, a kurkumát, a fűszerpaprikát és a 1/2 kk sót összekeverjük, beledolgozzuk a vajat, majd lassan hozzáadjuk a vizet. Kemény tésztát kapunk, melyet addig gyúrunk, míg megpuhul és rugalmas lesz. Lisztezett nyújtódeszkán 3 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. A hideg burgonyát egyenletesen elosztjuk a tetején, majd szorosan feltekerjük, mint a beiglit. Éles, recés késsel 1 cm széles szeletekre vágjuk a hengert. Két tenyerünk között kissé kilapítjuk az így kapott korongokat, és forró, bő zsiradékban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.(forr.:T.India)
Jó étvágyat!
Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Téna Gantavjam Brahma-karma-szamádhiná
Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.
Bhagavad Gítá 4/24.
Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.