Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

FONTOS BEJELENTÉS A VÁLTOZÁSOKRÓL

A Divine Life Society (Isteni Élet Társasága) – Rishikesh (India)

„2019. július 7-i hatállyal a Divine Life Trust Society elnökévé és a Divine Life Society hivatalbeli elnökének választották Őszentségét Srí Szvámí Jógaszvarúpánanda-dzsít, a risikési Sivánanda Ásram egyik vezető szerzetesét.

Szvámídzsí Mahárádzs áhítattal borul földre Szatgurudév Srí Sivánanda-dzsí Mahárádzs lótuszlábai előtt. Őszintén meghajol mindazok előtt, akik a Divine Life Society, eme Srí Gurudév által alapított nagyszerű intézmény keretei között társultak, és jókívánságait küldi számukra. Kéri egyben a tapasztalt szerzetesek, szádhakák, az ásram lakói és jóakarói áldását, hogy hatékonyan és odaadóan folytathassa tovább Srí Gurudév isteni missziójának szolgálatát.

 

Szvámidzsí életútja

Szvámídzsí Cshennáj-ban született és Krisnamurti néven volt ismert, mielőtt szerzetes lett. Tanulmányainak befejezése után egy rövid ideig dolgozott. Ez alatt az idő alatt olvasta el a Mahábhárata rövidített kiadását. Ezután az olvasmányélmény után az a vágy született a szívében, hogy spirituális életet éljen a himalájai régióban. Elhagyta a családi tűzhelyet és az otthont, és 1964-ben Risikésbe jött. De csalódottságára alig talált olyan sűrű erdőket, nádfedeles kunyhókat és hófödte hegycsúcsokat, mint amilyeneket korábban elképzelt. Az Úr kegyelme Srí Gurudév szent hajlékába, a Sivánanda Ásramba vezérelte őt. Ekkor 25 éves volt.

A tiszteletreméltó Srí Szvámí Krisnánanda-dzsí Mahárádzs boldogan vette szárnyai alá Srí Krisnamúrtit, és arra kérte őt, hogy segítsen neki a reggeli levelezéssel kapcsolatos munkájában, és segítsen Srí Szvámí Saradánanda-dzsí Mahárádzsnak délutánonként a Sivánanda Kiadói Szövetségben. Szvámí Krisnánanda-dzsí Mahárádzs volt az, aki szisztematikusan bevezette őt a jóga tudományába, és megtanította neki a jóga ászanákat és légzőgyakorlatokat. Esténként Bhagavad Gítá órákon vett részt, melyet Srí Szvámí Hridajánanda Matadzsí tartott.

Végül is Srí Krisnamúrti kezdte vezetni az Ásram reggeli imáját és a 4.30-tól 5.30-ig tartó meditációs ülést, valamint 6.00 és 7.00 óra között a jóga órákat a Bhadzsan teremben. Később 1966-tól 1968-ig a jógában, a pránájámában és más spirituális témákban rendszeres személyes útmutatást kapott az imádatra méltó Srí Szvámí Csidánanda-dzsí Mahárádzstól.

Az Ásramban a kezdeti időkben napirendje az volt, hogy vezesse a reggeli imát és meditációt, melyeket a jóga órák követtek, a reggeli órákban segítsen a púdzsánál Szvámí Krisnánanda-dzsí Mahárádzsnak, szolgáljon az SPL-nél (Sivananda Press Library – a Sivánanda Kiadó Könyvtára) délután, azután pedig vegyen részt a Gíta órákon esténként. Az évek során a jóga és a Srímad Bhagavad Gítá szakértőjévé vált. 1979-ben Sivarátri (Siva ünnepe) napján Srí Szvámí Csidánanda-dzsí Mahárádzs avatta fel a Szannyász (lemondott) Rendbe, ekkor kapta a Szvámí Jógaszvarúpánanda Szaraszvatí szerzetesnevet is.

1973-ban az imádatra méltó Srí Szvámí Csidánanda-dzsí Mahárádzs felhatalmazta Szvámídzsít, hogy jóga órákat vezessen IAS (India Administration Services – Indiai Közigazgatás) növendékeknek a Lal Bahadur Shastri Nemzeti Közigazgatási Akadémia köztiszteletben álló intézményében, Musszoriban. Mielőtt elküldte volna őt erre a nemes szolgálatra Szvámí Csidánanda-dzsí Mahárádzs hívatta őt, áldást és részletes útmutatót adott neki a jógaórák vezetését illetően.

Szvámídzsí évente 9 kurzust vezetett, melyek mindegyike 3 hétig tartott. Szvámídzsí ezen a díjazás nélküli szolgálata 30 évig, 2003-ig tartott. Nagyra becsült Srí Szvámí Hridajánanda Matadzsí, Srí Gurudév közvetlen tanítványa, aki Hollandiában telepedett le, 1983-ban meghívta Szvámídzsít, hogy látogasson el hozzá. Szvámídzsí az imádatra méltó Srí Szvámí Csidánanda-dzsí Mahárádzs áldásával megkezdte külföldi utazását. A tiszteletreméltó Srí Szvámí Mahárádzs maga vezette őt körbe és mutatta be számos hívőnek és mutatott neki számos központot és felkérte őt, hogy vezessen Szatszangot. Ezt követően Szvámídzsí számos országban járt, Európában, Kanadában, Zimbabwe-ben, Kenyában, Ghánában, Mauritiuson, Hong-Kong-ban, Dél-Amerikában, az USA-ban, Japánban, Singapore-ban, Malaysián, Ausztráliában, ahol jógaórákat vezetett és személyes útmutatást is adott a törekvőknek.

2002-ben az imádatra méltó Srí Szvámí Csidánanda-dzsí Mahárádzs egy új feladattal bízta meg Szvámídzsít azáltal, hogy kinevezte őt a Divine Life Trust Society megbízottjának.

Szvámídzsí Mahárádzs még egyszer Sri Gurudév áldását kéri, hogy átadhassa szívélyes üdvözletét minden törekvőnek, és a Divine Life Society (Isteni Élet Társaság) tagjainak.

A Mindenható és Srí Gurudév isteni kegyelme legyen mindnyájatokkal.” – Divine Life Society (Isteni Élet Társasága)

***

Várunk szeretettel az év minden napján a Neked való jógával

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.