Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

Milyen oklevél szerezhető meg a képzés végén?

A Magyar Jógaoktatók Szövetsége (MJSZ) a Sivananda Jógaközpontot oktatási rendszerének tematikája és minősége alapján „Minősített jógaközpont” és „Minősített jógaoktató-képző és továbbképző szervezet” védjegy viselésére jogosította fel az 1/2007.11.18. / OMB határozatában. Így a nálunk végzett jógaoktatók kérhetik és megkapják az MJSZ-től a „Minősített Jógaoktató” védjeggyel ellátott jógaoktatói oklevelet is. A Sivananda módszer a Nemzetközi Jógaszövetség által is elismert képzési módszer.

Megfelel-e a Sivánanda jógaoktatói tanfolyam a 200 órás nemzetközi jógaoktatói követelményeknek?

Igen, oktatói tanfolyamunk minden tekintetben megfelel (252 kontakt óra, összesen 400 óra)

Rendelkezik-e a Sivánanda Jógaközpont Yoga Alliance RYS (RYS200) tagsággal és regisztrációval?

A Sivánanda Jógaközpont, mely főleg a hazai jógázókra fókuszál, azért jött létre, hogy Szvámí Sivánanda és Szvámí Visnu-dévánanda tanításai magyar nyelven és elérhető áron hozzáférhetőek legyenek az itt élő embereknek. Ezért a hazai minősítés megszerzése volt a cél. A Magyar Jógaoktatók Szövetsége szervezetünket már 2007-ben „Minősített Jógaoktató-képző és -továbbképző Szervezet” védjegy viselésére jogosította fel. E védjegy feltételei közel egybeesnek Yoga Alliance (RYS200) követelményeivel. Ezért a nálunk végzett jógaoktatók kérhetik a „Minősített Jógaoktató” védjegyet, ami a hazai minősített jógaoktatás garanciája. A nálunk eddig végzett több mint 400 jógaoktató sikeresen tanít országszerte. Szerencsére Tanítóinkat sem az oklevelük tette világhírű Mesterré, hanem rendszeres, kitartó és odaadó jógagyakorlásuk.

Szükséges-e OKJ-s sportoktatói végzettség a jógaoktatáshoz?

Nem. A jógaoktatói tanfolyamunk végén tett sikeres vizsga után kapott jógaoktatói okleveled birtokában – OKJ oklevél nélkül is – oktathatsz jógát.
Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a Sivananda Jógaközpontban végzett közel 400 jógaoktató több mint 99%-a jelenleg is OKJ végzettség nélkül oktat jógát országszerte. Tehát az OKJ-s sportoktatói tanfolyam nem része a jógaoktató képzésnek és nem a jógaoktatással foglalkozik. Álláspontunk szerint a jóga nem sport, hanem egyfajta életmód; a test, az elme és a belső szellem művelésének egységes rendszere. (Ezért sem sorolták a magyar jogszabályok a jógaoktatást a szakmák közé.). Az erről szóló részletes előadás anyagát itt tudod megnénzi: Jógaoktatás törvényesen – avagy kell-e pl. OKJ-s végzettség ahhoz, hogy jógát oktass?

Kell-e bármilyen extra költséggel (pl. vizsgadíj, stb.) számolni a tanfolyam elvégzése során?

Nem, a honlapon feltüntetett költségeken túl semmilyen díjra, váratlan költségre nem kell számítanod nálunk.

Miért van szükség 2 jógahétvégét vagy 1 nyári tábort eltölteni a Pilisszentléleki Ásramban?

Mert itt lehet megtapasztalni a jóga egészét, a jóga életmódot. Itt lehet megtanulni azt is, hogyan zajlik egy jógatáborban az oktatás.

Ki állította össze az oktatói képzés anyagát?

Mesterünk és névadónk, az indiai Szvámí Sivánanda tanítványa és hatha jóga professzora, Szvámí Visnu-dévánanda állította össze 1969-ben. Olyan átfogó képzési tematikát alakított ki, amely könnyen elsajátítható a nyugati világban is.

Kell-e vinni jógamatracot vagy egyéb jógaeszközt?

Minden szükséges eszközt (jógamatrac, takaró) biztosítunk, de ha van saját jógamatracod, és szívesebben használnád azt, annak sincs akadálya.

A jógaoktató képzéseinket ide kattintva találod.

***

Várunk szeretettel az év minden napján a Neked való jógával

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.