Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

Miért ünnepeljük a mester születésnapját?

Részlet a „Megválaszolhatom”című Sivánanda gyűjteményből.

Kérdés: Ha a lélek csakugyan halhatatlan, akkor a Mester miért ünnepli meg a születésnapját, amely tulajdonképpen a testhez tartozik?

A Mester válasza:
Nem ünneplem a születésnapomat. A hívők azok, akik ezt teszik. A születésnapok megünneplése nem más, mint tisztelgés Brahman (Teremtő, Forrás, Tiszta Tudat, Isten) előtt. Tisztelegni a Guru előtt egyben tisztelgés Brahman előtt is. A hívők örömüket lelik a születésnap megtartásában, és ezt önnön javukra fordítják, általa emelkedetté válnak. Évről évre, egyfajta spirituális hullám jön létre, amikor a születésem napját ünneplik. Az esemény mind több és több emberhez juttatja el a lehetőséget, hogy kapcsolatba kerüljenek a Divine Life Society (Isteni Élet Társasága) szervezetével, megismerhessék a tanításaimat. Az ünnep rendszeresen emlékezteti a követőket az élet valódi céljára. Ösztönzést ad számukra a szádhanájukfolytatására.

A hívek vallásos, befogadó beállítottsága magához vonza a Guru és Isten áldását, és ez szétárad a résztvevők között. A béke, a szeretet és az odaadás gondolata, mely áthatja a híveket, tovább árad, és táplálja a világunkban a békevágyat, a harmóniát és a spirituális jólétet. A Hinduk jól meghatározott céllal ünneplik az olyan vallási vezetők, bölcsek és szentek születésnapját, mint Buddha, Sankara és Mahávira. A Hindu naptár tele van vallási ünnepekkel, és ezek megtartása egy-egy lökést jelent az ünneplők számára az életük valódi céljának megvalósításában, Isten megtapasztalásában. Minél több ilyen különleges, megszentelt napot tartunk, annál több inspirációt kapunk a spirituális fejlődésünkhöz.

Hasonló tanításokat ide kattintva olvashatsz.

***

VÁRUNK SZERETETTEL AZ ÉV MINDEN NAPJÁN A NEKED VALÓ JÓGÁVAL

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.