Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT AZ ÁSRAM VENDÉGEI RÉSZÉRE

SIVÁNANDA ÁSRAMA – Pilisszentlélek, Hunyadi utca 67.

 1. Ásramunk fő feladata, hogy feszültségekkel teli világunkban egy nyugodt, békés kis szigetként biztosítsa a vendégeink testi, lelki és szellemi épüléséhez szükséges feltételeket. Az ehhez szükséges spirituális légkör fenntartása nem kis feladat, ezért kérjük a Te együttműködésedet is az alábbi szabályok betartásában és betartatásában. Kérünk, hogy olyan viselkedési formát és hozzáállást vegyél fel, mely erősíti az ásram spirituális légkörét. Javasoljuk, hogy összegyűjtött energiádat ne fecséreld el haszontalan tevékenységekre, hanem összpontosítsd a napi gyakorlásodra.
 2. Az ászana és esti meditációs foglalkozásokon való részvétel kötelező.
 3. Húst, halat, tojást, alkoholt, dohányt és narkotikumot TILOS az ásram területére behozni, illetve fogyasztani az itt tartózkodás ideje alatt.
 4. A legjobb eredmény elérése érdekében azt javasoljuk, hogy az esti meditációt követően már ne hagyjátok el az ásram területét.
 5. Kérünk, hogy az emeleti szobákban ne fogyassz és ne is tárolj élelmiszereket.
 6. Az ásram szellemisége megkívánja, hogy csak szattvikus, tiszta zenét, mint pl. Kírtanát énekeljünk vagy hallgassunk.
 7. A feltöltődés, az elvonulás teljesértékű megélése és a spirituális légkör fenntartása érdekében javasoljuk, hogy telefonodat csak nagyon indokolt esetben használd úgy, hogy nem zavarod vele az ásram nyugalmát. Ha feltétlenül használnod kell, akkor vonulj olyan távolra, ahol az a többiek számára nem hallható.
 8. Biztonsági okokból kérünk, hogy a szobákban ne gyújts füstölőt vagy gyertyát.
 9. Könyveid és írásos anyagaid legyenek spirituális természetűek. Kérjük, hogy magad és mások spirituális fejlődése érdekében NE hozz be újságot, regényt az ásram területére.
 10. Az ágyneműk csak huzattal ellátva és kizárólag a szobában használhatóak. Ehhez hasonlóan tilos a szobákban alvásra használható szivacsok kivitele az épületből.
 11. Az utcai lábbelit az épület bejáratánál vessük le. Az épületen belül, a földszinten és a ház körüli deszkapallókon legyünk zokniban vagy papucsban. A szobákba már papucsot se vigyünk be.
 12. Az ásram területén (a házban és a kertben is) a helyhez illően kell öltözködni. Fürdőruha csak napozáshoz igen, de átlátszó- vagy kihívó viselet (pl. monokini vagy teljes mezítelenség) nem megengedett.
 13. A karma jóga jógagyakorlásunk lényeges része, mert kiváló módszer lényünk én-központú és önző tulajdonságainak csökkentésére. Tisztelettel kérünk elvállalt feladatodat – a karma jóga ideje alatt – legjobb tudásod szerint végezd el, illetve ajánld fel segítségedet, ahol szükség van rá.
 14. Az ásram berendezéseiben okozott kár megtérítése a kár okozóját terheli. 

Őszintén reméljük, hogy jól fogod magad érezni és az itt végzett jógagyakorlás hasznodra válik!

Hari AUM Tat Szat

Jógatáborok időpontjait ide kattintva találod.

***

VÁRUNK SZERETETTEL AZ ÉV MINDEN NAPJÁN A NEKED VALÓ JÓGÁVAL

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.