Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

NAVARÁTRI ÜNNEP

Idén október 15-24-ig ünnepelik Indiában, vagy a védikus hagyományokat tisztelők körében. Mivel a jóga maga a VÉDÁK esszenciája, ezért érdemes nekünk is kihasználni ezeknek az ünnepnapoknak spirituális fejlődésünkre gyakorolt segítő hatását.

A szó “navarátri” jelentése: kilenc éjszaka, ugyanis kilenc éjjelen, vagyis tíz napon át tart az ünnep. Ilyenkor az Isteni Anya 9 formáját ünnepeljük.

Az első három éjszakán Durgát, vagyis az Isteni Anya pusztító aspektusát ünneplik a tudatlanság, sötétség, fájdalom felett. A következő három éjszakán Laksmít, a teremtő aspektust, a jóság és egyéb nemes tulajdonságok megszilárdulását. Az utolsó három éjjelen pedig Szaraszvatít, a tudás aspektusát imádják, a tudást a Lélek természetéről, miszerint mi mind tökéletes, halhatatlan Lelkek vagyunk.
A tizedik nap a Vidzsaja dasamí, vagyis a győzelem napja (Duséra, Daszara). Ezen tizedik napon ünneplik a tudás győzelmét a tudatlanság felett, a jó győzelmét a gonosz felett.

Ez az ünnep az Isteni Anya jelenlétével segít legyőzni egyéni akadályainkat, melyek az önzésből, kételyből, irigységből stb. fakadtak. Elmélyíti erényes tulajdonságainkat mint a szeretet, nagylelkűség, őszinteség, elégedettség, önzetlenség stb. Megszilárdítja a tudást valódi Önvalónkról.

ÓM Dum Durgájai Namaha!
ÓM Srí Mahálaksmjai Namaha!
ÓM Aim Szaraszvatjai Namaha!

Az Isteni Anya adjon mindenkinek szellemi gazdagságot, anyagi sikereket, jólétet és bőséget. Áldása kísérjen utunkon!

***

Várunk szeretettel az év minden napján a Neked való jógával:

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.