Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

NÖVEKEDJ SPIRITUÁLISAN

Hasznos segítség a lelki békéhez – Szvámi Sivánanda tanításai

Amikor teljesen elkeseredsz, fordulj a mi nemes írásainkhoz. Vagy olvasd a nagy szellemek munkáit. Vagy vegyél ki egy hónap szabadságot, és menj el zarándokútra. Vagy látogass meg egy szent helyet, és maradj ott két hétig, vagy egy hónapig és töltsd az idődet imával, Japával, Kirtannal, meditálással, hosszú sétákkal. Ezek azok a módszerek, melyekkel helyreállíthatod megtört tested, lelked erejét, és örömmel, bizalommal töltődhetsz fel.

Vannak, akik az iváshoz és a szabados élethez fordulnak, és hiábavalóan azt képzelik, hogy ily módon elfelejthetik aggodalmaikat. Gyógymódjuk rosszabb, mint a betegség. Altatószerek? Nem oldják meg a problémát. Csak állandósítják akaraterőd hiányát, hogy szembenézz a valósággal. Öngyilkosság? Teljes őrültség. Szellemmé fogsz válni. Még több gonddal jár, mint emberi lénynek lenni.

Folyamatosan növeld lelki békédet. Ne stagnálj. Ne rosszabbodjon állapotod. A stagnálás is rossz, mert gyakran rosszabbodáshoz vezet. Javítsd életminőségedet. A belső gazdagság az igazi gazdagság. Gazdagságod épüljön beléd. Ugyanígy gyermekeid is a bensőjükben hordozzák gazdagságukat. A nagy tanítók azt mondják, hogy az embert nem az alapján kell megítélni, hogy mit csinál, hanem, hogy ki ő. Vess ki magadból minden evilági ambíciót. Helyette arra érezz ambíciót, hogy növekedj spirituálisan, növekedj a szentségben. Kicsinyes vágyaidat, ambícióidat cseréld fel ezzel az egy eszményivel.

Hasonló tanításokat ide kattintva olvashatsz.

***

VÁRUNK SZERETETTEL AZ ÉV MINDEN NAPJÁN A NEKED VALÓ JÓGÁVAL

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.