A nyári sült zöldségeket (újburgonya, sárgarépa, brokkoli/cukkini) fűszeres (vega) tejföllel tálaljuk.
6 főre:
A meghámozott burgonyát negyedeljük és tepsibe tesszük, 10 dkg vajat kockázunk rá (vagy 2 ek ghi), fűszerezzük (pl. rozmaring, zsálya, borsikafű…), 5-10 perc múlva hozzáadjuk a brokkolit és készre sütjük, a legvégén petrezselyemmel szórjuk meg, sózzuk, borsozzuk.
A sárgarépát vastagabb karikára vágjuk, és reszelt gyömbérrel ghin megpároljuk. (Másik elkészítési mód: a karikákra vágott sárgarépát vajon, reszelt gyömbérrel nagy lángon pirítani kezdjük, majd később lejjebb vesszük és fedőt teszünk rá, s a répakorongok picit karamellizálódni kezdenek. A száraz serpenyőben megpirított, jó sok szezámmagot a vége felé rászórjuk, összekeverjük, s így is pirítjuk még a vajon. A végén sót teszünk rá. A répakarikák és a szezámmag is finoman megkaramellizálódik, de a répa picit roppanós marad.)
Ha már nincs brokkolink, akkor a zöldfűszerekkel ízesített cukkinikockákat sütőben megsütjük, a krumpli sülése vége felé összekeverjük a tepsiben a cukkinivel és kicsit is sütjük még együtt is.
Jó étvágyat!
„Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-szamádhiná”
„Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.”
Bhagavad Gítá 4/24.
Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.