A cékla az egyik legegészségesebb zöldség. Tele van antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal, sok vasat, kalciumot, magnéziumot tartalmaz, bővelkedik vitaminokban.
A tisztított és kockára vágott céklát helyezzük egy nagyobb tálba, egyenletesen oszlassuk el rajta az olvasztott kókuszzsírt és adjuk hozzá az ízesítőket, majd jól forgassuk össze. Ezután borítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokos előmelegített sütőben süssük kb. 40-45 percig. Ez idő alatt a céklában található természetesen előforduló cukor meg karamellizálódik, melynek köszönhetően a cékla édeskés lesz és elveszíti jellegzetes „földes” ízét, melyet sokan nem szeretnek. A durvára vágott diót csak a sütés utolsó 6-8 percében adjuk hozzá, mivel hamar megpirul. Miután kissé kihűlt, egy turmixgép segítségével krémesítsük, egy kevés vizet érdemes hozzá adagolni, hogy könnyebb legyen a dolgunk. Hűtőszekrényben tárolva több napig is eláll, mártogatósnak és kenyér feltétnek is tökéletes választás! ????
Jó étvágyat a prított diós-sült céklakrémhez!
„Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-szamádhiná”
„Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.”
Bhagavad Gítá 4/24.
Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.