Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

Az alábbi üzenettel kívánunk mindenkinek áldott pünkösdölést, Sivánanda Mester által:

„Való igaz, az Úr Jézus a keresztfán hullatta vérét embertársai megváltására, viszont ma, Isten országában, örökkévaló trónján ülve könyörületes isteni szíve még inkább vérzik. Mert az ő idejében az emberek nem ismerték a Törvényt, ezért vétkeztek; de a mai emberek birtokában vannak annak a ragyogó fénynek, amellyel az Úr Jézus élete és tanításai megvilágítják az igazsághoz vezető utat, ám makacsul mégis a sötétség, tudatlanság, bűn, önzés, érzékiség és szenvedés léha ösvényét járják. Ha könyörületes szíve vérzett a tudatlan bűnösökért, mennyivel inkább vérzik azoknak a bűneiért, akik úgy vétkeznek, hogy szándékosan semmibe veszik az ő fényét?

Vajon ily módon kell az emberiségnek kimutatnia háláját a Megváltó iránt? Nem, és ezerszer is nem! Sohasem túl késő jóvátenni a hibáidat. Tanulmányozd újra az evangéliumot! Meditálj az Úr Jézus ragyogó, átszellemülten sugárzó isteni alakján! Milyen szelíd, könyörületes, kedves és szeretetteljes volt is ő! Ám magával szemben nem ismert engedékenységet. Határozottan elfordult a Sátántól – nem mintha valaha is megkísérthette volna, de példát akart mutatni számunkra.

A megpróbáltatásoknak és kísértéseknek nincs más célja, mint hogy a bátrak úrrá legyenek rajtuk és legyőzzék őket. A próbatételek és az embert próbáló helyzetek arra valók, hogy megerősítsék elmédet és megtisztítsák szívedet. Mondhatni ezek azok a bölcsek, akik felfedik a benned élő Jézust. Megfutamodni előlük gyengeség volna. A böjt, az imádság, a megkülönböztetés (valós és valótlan között) gyakorlása és ezeknek az akadályoknak a legyőzése az Úr kegyelmének segítségével spirituális hőssé tesznek. S amikor győzelmet aratsz, és érzed, felismered és kijelented, hogy mindez az Úr kegyelméből történt, az az igazi alázat. Az alázat erény, a gyengeség bűn. Jegyezd meg ezt a nagyon fontos igazságot Jézus életéből!

Tűnődj el a hegyi beszéden újra meg újra! Meditálj rajta! Válaszd ki az Úr tanításait, egyiket a másik után, minden hónapban egyet, és törekedj fáradhatatlanul gyakorlati megvalósításukra! Így válhatsz az Úr Jézus méltó gyermekévé. Így tudod az Úr Jézust életre kelteni a szívedben. Sokan vannak manapság, akik őszinte hittel követik a Megváltó tanításait. Az ő szívükben testet ölt Jézus újra, hogy utat mutasson, és elvezessen Isten országába, ahol az ő mennyei lakhelye van. Járjátok mindnyájan azt az utat, melyet Jézus kijelölt számunkra! Legyetek mindannyian a hegyi beszéd élő megtestesülései! Valósítsátok meg magatokban Isten országát itt és most!” – Srí Szvámí Sivánanda (részlet az Utak a Boldogsághoz c. könyvből)

Hasonló tanításokat ide kattintva olvashatsz.

***

VÁRUNK SZERETETTEL AZ ÉV MINDEN NAPJÁN A NEKED VALÓ JÓGÁVAL

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.