A világ legegészségesebb tápláléka között tartják nyilván a rárgaborsót. Nemcsak azért, mert létfontosságú anyagokból sokfélét tartalmaz, hanem azért is, mert ezek aránya szintén kedvező. Csak néhány a jótékony hatásai közül:
A dáhl elkészítéséhez olajon vagy ghí-n megpirítjuk a római köményt és morzsolt koriandert. Az előzőleg beáztatott lencsét vagy sárgaborsót ráöntjük és dupla mennyiségű vízzel felöntjük. (Ha vörös lencsét használunk nem kell előre beáztatni és a főzés ideje is lerövidül, kb. 20 percre.)
Hozzátesszük a sót vagy ételízesítőt, és addig főzzük, amíg a hüvelyes kezd szétfőni. Ezután beletesszük a zöldségeket, 5-10 percig főzzük (ízlés szerint), majd a végén a kurkumát is hozzáadjuk.
Jó étvágyat!
AUM Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Téna Gantavjam Brahma-karma-samádhiná
Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben. –Bhagavad Gítá 4/24.
Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.