Az ősz slágere a sütőtök. Nagyon finom és egészséges megsütve vagy akár krémlevesnek is.
Tápláló és ásványi anyagokban gazdag, de ennek ellenére hihetetlenül alacsony kalóriatartalmú. Így jóval többet fogyaszthatsz belőle, mint más szénhidrát forrásokból (pl.burgonya, stb.). A rostok miatt a sütőtök enyhíti az éhségérzetet, így segíti a fogyókúrát. Magas az antioxidáns tartalma, ezzel megakadályozza a sejtek károsodását. Magas a C-vitamin tartalma, ami növeli a fehérvérsejt termelést, hatékonyabbá válik az immunrendszered, illetve gyorsul a sebek gyógyulása is.
Megpucoljuk a tököt. Magos közepét kikaparjuk. Felkockázzuk kb. 2×2-es darabokra, beletesszük egy fazékba. Felöntjük vízzel, hogy jól ellepje, ha forrni kezd sózzuk, fűszerezzük. Kb. 20 perc főzés utána, ha puha, félre vesszük, összeturmixoljuk, vegán tejszínnel krémesítjük, ha túl sűrű, teszünk hozzá vizet, forraljuk, a végén fűszerezzük, még, ha szükséges. Tálaláskor tökmag olajjal, és pirított napraforgóval, vagy tökmaggal gazdagíthatjuk.
Jó étvágyat a sütőtök krémleveshez!
„Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-szamádhiná”
„Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.”
Bhagavad Gítá 4/24.
Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.