Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

SZVÁMÍ SIVÁNANDA ÚJÉVI ÜZENETE

Az Isteni Parancsnak engedelmeskedve percek, órák, napok és éjszakák követik egymást.
Az Örökkévaló Brahman akaratából hónapok, évek, évszakok, napfordulók váltakoznak.
Aki ismeri ezt a Legyőzhetetlen Lényt, az egy megvilágosodott bölcs.

Az idő tovaszáll. Az újból régi lesz, a régiből megint új lesz. Az idei Újév napja lesz életed legkedvezőbb napja. Isten egy újabb eséllyel áldott meg, hogy a spirituális felemelkedésre törekedj. A mai nap biztos. Ki tudja, mit hoz a holnap? Ezért ne szalaszd el ezt a ragyogó alkalmat, igyekezz elérni az élet végső célját. Használd ki az Újév minden percét a lehető legjobban!

Bontakoztasd ki rejtett képességeidet! Itt egy alkalom, hogy új életet kezdj, melyben gyarapodhatsz, fejlődhetsz, míg végül egy isteni lény, egy dinamikus Jógi válik belőled.

Újév e dicső napján tégy határozott fogadalmat, hogy minden régi rossz szokásodat, alattomos vágyadat, rossz beidegződésedet gyökerestül kikoptatsz magadból, és ura leszel érzékeidnek és az elmédnek.

Légy tisztában az idő felbecsülhetetlen értékével. Az idő a legdrágább kincs. Használj ki minden pillanatot! Töltsd minden percet ideáljaid és céljaid megvalósításával! Ne húzd az időt! Az a „holnap” soha nem jön el. Most vagy soha! Hagyd abba a fölösleges pletykálkodást! Irtsd ki magadból az önzést, a lustaságot és a tehetetlenséget! Felejtsd el a múltat! Egy dicsőséges, fényes jövő vár rád.

Az elfogadó látásmód a tudás alapköve. Az önzetlenség az erény alapköve. A Brahmacsárja (önmegtartóztatás) az erkölcs alapköve. Az egység az Önmegvalósítás alapköve. Az alázat az odaadás alapköve. Ezért hát légy önzetlen, alázatos és tiszta. Fejleszd magadban az elfogadó látásmódot! Hangolódj rá a Végtelenre! Szatjam (igazság) a mag. Ahinszá (nem-ártás) a gyökér. A meditáció az eső. Sánti (béke) a virág. Móksa (felszabadulás) a gyümölcs. Ezért szólj igazat, gyakorold a nem-ártást és a meditációt. Fejleszd magadban a békét! Így eléred a végső felszabadulást a születés és halál béklyójából, és Örök boldogságot élvezhetsz.

Légy az Igazság spirituális harcosa! Vértezd fel magad helyes megkülönböztetéssel! Védd magad a szenvedélytelenség pajzsával! Lengesd a Dharma (kötelesség, törvény betartása) zászlaját! Énekeld a Szóham és Sivóham himnuszát! Menetelj előre bátran a Pránava sereggel – Óm Óm Óm. Fújd meg a bátorság kagylókürtjét! Öld meg ellenségeidet: a kétséget, tudatlanságot, szenvedélyt és önzést, s lépj be az üdvösséges Brahman mennyei birodalmába! Tedd magadévá az Átma (Lélek) kiapadhatatlan kincsét! Kortyolj egyet a halhatatlanság isteni nektárjából!

Újév e csodás napja és az eljövendő esztendő minden egyes napja és az azt követő minden egyes év tartogasson sikert, békét, áldást, boldogságot nektek! Járjatok az Igazság és becsület útján! Élvezzétek az Abszolút örök üdvösségét, éljetek isteni életet, énekeljétek az Úr neveit, osszátok meg másokkal, amitek van, szolgáljátok odaadóan a szegényeket és a betegeket, s engedjétek, hogy a meditáció gyakorlásával elmétek feloldódjon a Legfelsőbb Lényben.

Hasonló tanításokat ide kattintva olvashatsz.

***

Várunk szeretettel az év minden napján a Neked való jógával

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.