Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

Törődj a magad dolgával

Hasznos segítség a lelki békéhez – Szvámí Sivánanda tanításai

„Köztudomású tény, hogy a jó egészség és az anyagi biztonság nélkülözhetetlen a lelki békéhez. Sokan mégis, bár megadatik nekik mindkettő, az örökös lelki nyugtalanság állapotában vannak. Te is ebbe a kategóriába tartozol? Ha válaszod „igen”, olvasd ezt tovább. Nagy valószínűséggel a problémádat te magad hozod létre, ami így elkerülhető. Lássuk hogyan.

 

Ha már felállítottál magadnak egy eszményképet, kezdj el hű lenni magadhoz. Gondolataid, szavaid és tetteid között hozz létre mind nagyobb és nagyobb összhangot. Mondd, amit gondolsz és tedd, amit mondasz. Vess el minden képmutatást. Távolíts el minden képmutatást az életedből. A képmutatás nyílt ellensége a lelki békének. Anyagi síkon azokhoz hasonlíts magad, akik nálad kevésbé szerencsések, spirituális szinten azokhoz hasonlítsd magad, akik szerencsésebbek nálad. Ez majd anyagi szinten elégedetté tesz, spirituális szinten pedig felébreszti benned az elégedetlenséget. Ily módon létezik előrelépés és béke. De ha pont fordítva csinálod, nevezetesen, ha azokhoz hasonlítod magad, akik anyagilag jobb helyzetben vannak, és spirituálisan alacsonyabb szinten, – és sokan pont ezt teszik – ez azzal a katasztrofális hatással jár majd, hogy materiálisan elégedett leszel, spirituálisan pedig büszke. Biztos út a pokolba.

 

Ragaszkodj néhány kipróbált baráthoz. Ne szerezz újabb és újabb ismeretségeket. Bárkivel ne kerülj intim viszonyba. A bizalmaskodás megvetést szül, megzavarja az érzelmeket, háborgatja a lelki nyugalmat.

 

Csak akkor beszélj, ha valami célod van vele. Tartózkodj minden szükségtelen beszédtől. Szavaidat fontold meg. Még az ártatlan, jó szándékú szavak is gyakran félreértéshez és viszályhoz vezetnek. Senkinek ne adj tanácsot semmiben, hacsak nem kérnek rá. Törődj a magad dolgával.”

Hasonló tanításokat ide kattintva olvashatsz.

***

VÁRUNK SZERETETTEL AZ ÉV MINDEN NAPJÁN A NEKED VALÓ JÓGÁVAL

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.