Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

Új szobrok kerültek fel a Webshopba. Válogassatok kedvetekre.

Gyógyító Buddha

A gyógyító Buddha egy megvilágosodott lény, aki elfogulatlan együttérzéssel segít minden élőlénynek. Megóvja őket a testi és lelki betegségektől, és egyéb veszélyektől, valamint akadályoktól, és segít nekik felszámolni a három mérget:

  • a túlzott ragaszkodást,
  • a gyűlöletet
  • és a tudatlanságot,

amik minden betegség és veszély forrását jelentik.

Általában ülő pozícióban láthatjuk, jobb kezében egy aruna ág van, ami az egyik leghatásosabb gyógynövény, a betegségek széleskörű ellenszere. Az ölében tartott bal kezében egy gyógyító nektárral teli tál van. – Forrás: nepalitermekek.com

Bővebb leírást ide kattintva találsz:

 

Pihenő Buddha

Amikor egy buddhista Buddháról beszél, akkor Sziddhártha Gautama az, akiről beszél.

2650 évvel ezelőtt hercegként született, ám vagyonát, palotáját hátrahagyva évekig meditált, aminek során megtalálta az élet valódi jelentőségét, és végül elérte a teljes megvilágosodást, éppen ezért a megvilágosodás és a tanítás megtestesítője, tanításai pedig a mai buddhizmus alapjául szolgálnak.

Szobrai különböző módokon ábrázolják Sziddhártha Gautama Buddhát, különböző kézmozdulatokkal, ülő, álló, oldalán fekvő vagy sétáló pózokban, amelyek életének és tanításainak különböző szakaszait reprezentálják. – Forrás: nepalitermekek.hu

Bővebb informáviót ide kattintva olvashatsz.

Siva szobor

Siva a megsemmisítő erő a három fő aspektus (Trimúrti: Brahmá (teremtő) – Visnu (fenntartó) – Siva (pusztító) közül. 

Ezt érthetjük úgy, hogy amikor eljön valaminek az elmúlási ideje, vagy amikor véget ér egy betegség, illetve amikor a spirituális törekvő negatív tulajdonságai megszűnnek az mind Siva kegyelméből történik.

Az oltár istenségeként a fenti áldásokat biztosítja tisztelőjének. Az általunk kínált Siva szobor gyantából készült szépen megmunkált, egyenesen Indiából érkezett kézműves, első osztályú termék, az oltár méltó dísze.

Bővebb informáviót ide kattintva olvashatsz.

Szaraszvatí szobor

Szaraszvatí a kozmikus intelligencia, a tudatosság és a tudás ereje. Ő Brahmá saktí, a Teremtő energiája.
Szaraszvatí az Anya, aki teljes spirituális tudást adományoz. Ő a kreatív szépség a művészetben, a zenében, a táncban és az irodalomban. Ő az, aki elűzi belőlünk a lustaságot és a tétlenséget.

Az általunk kínált Szaraszvatí szobor gyantából készült szépen megmunkált, egyenesen Indiából érkezett kézműves, első osztályú termék, az oltár méltó ékköve.

Szaraszvatí Isteni Anyát mindig fehér száríban ábrázolják fehér jázmin füzérrel, amint egy fehér lótusz virágban ül. A fehér szín a tisztaság szimbóluma, a lótusz virág a tudásé. Kezét az isteni hangszer a víná (húros hangszer) ékesíti.

Bővebb informáviót ide kattintva olvashatsz.

***

VÁRUNK SZERETETTEL AZ ÉV MINDEN NAPJÁN A NEKED VALÓ JÓGÁVAL

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.