Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

ÚJÉVI ÜZENET Szvámí Sivánandától

(Ananda Kutir, Rishikesh, India – 1941. január 01.)

Szeretett barátaim, ebben az új évben legyen tiétek minden boldogság!

Ezen érzéki világ zaja, zűrzavara és féktelen tumultusa mögött ott lakozik a néma Tanú, a nevek és formák e hatalmas univerzumának láthatatlan kormányzója, az élő, vagy felébredett Csend, mindennek az alapja vagy forrása.

Hallgatni arany. A csend a szív nyelve. A csend a te édes eredeti otthonod. A csend a te halhatatlan lakhelyed. A csend, a béke, az Átman*, a Brahman**, és a Csaitanja*** rokonértelmű kifejezések. Térj vissza eredeti otthonodba, és élvezd ezt a nagylelkű Csendet!

A srutik (szentírások) határozottan kijelentik, hogy: „Santó Ajam Átma” – Ez az Átma a Csend. „Santam Sivam Advaitamsza Átma” – Ez az Átma minden másodpercben a béke, a jóság megtestesítője.

Az elme csak akkor fogja megtalálni örök nyugalmát, ha megpihen a Csend eme óceánjában. Csendesülj hát el! Ne beszélj feleslegesen!

Ennek a maradandó csendnek a parancsára – Ó, Ráma – a percek, órák, napok és éjszakák, félhónapok, hónapok, évszakok, évek mind elkülönülnek. A másodpercek tovább gördülnek. Percek és órák peregnek tova. Napok, hónapok, évek és évszázadok múlnak el, de az Időtlen Csend mindig állandó. A csend meghaladja az időt, a teret és az okságot. A csend az Akála****. A csend Szacs-csit-ánanda*****. A csend a te igazi természeted.

Az újévben nyiss új lapot az életedben! Győzz le minden gyengeséget! Szilárdan határozd el, hogy ebben az évben eléred az önmegvalósítást, és válj dinamikus jógivá, felszabadult bölccsé vagy dzsivanmuktává! Vezess naponta spirituális naplót, és haladj bátran a spirituális úton!

Vezessen téged ez a Csend. Legyen ez a Csend a központod, ideálod és célod! Pihenjen meg a Csend óceánjában!

AUM Sánti!
A Te Önvalód, Szvámí Sivánanda

*Átman – Lélek
**Brahman – A Lélek Forrása
***Csitanja – Tiszta tudat
****Akála – Időtlen
*****Szacs-csit-ánanda – Határtalan létezés-tudás-üdvösség

Hasonló tanításokat ide kattintva olvashatsz.

***

Várunk szeretettel az év minden napján a Neked való jógával

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.