Barion Pixel

VEGÁN PANNA COTTA

Mennyei ízek a lelkünknek, kényeztetés a testünknek. Váljék kedves egészségetekre!

HOZZÁVALÓK

  • 4 dl kókusztejszín vagy mandulatejszín
  • 4 dl rizstej vagy kókusztej
  • 8 dkg nádcukor (vagy amivel édesíteni szoktál)
  • 2 kk agar-agar
  • 1 ek rózsavíz
  • a tetejére: friss gyümölcs vagy gyümölcslekvár

 

ELKÉSZÍTÉS

A kókuszkrémet és a tejet összeöntjük, 1 deci kivételével lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és feltesszük forralni. Közben a maradék egy deci tejben elkeverjük az agar-agart. Ha forr a tej, habverővel belekeverjük az agar-agart, még 2 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rózsavizet és négy kerek porcelántálba öntjük. Szilárdulásig a hűtőszekrénybe rakjuk. Amikor megszilárdult, máris tálalhatjuk. Ha nem öntöttük fel teljesen a tálkát, a tetejére is halmozhatjuk a gyümölcsöt. A másik megoldás, hogy forró vizet folyatunk a tálka aljára, s így könnyedén kicsúszik belőle a panna cotta. Ebben az esetben kistányérra tesszük, és így díszítjük.

Forrás: Hémangi Déví Dászi: Vegavarázs blog

Felajánlási mantra:

„Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-szamádhiná”

„Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.”

Bhagavad Gítá 4/24.

Hasonló receptek ide kattintva olvashatók.


Várunk szeretettel az év minden napján a neked való jógával

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.

Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.

Szvámí Visnu-dévánanda

A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.

Szvámí Sivánanda