Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

Vélemények a Sivánanda ásramról 

Részletek a Sivánanda ásram vendégkönyvéből Pilisszentléleken:

„Egy igazán fontos mérföldkő volt ez a hét.
Sokat tanultam, sokat kaptam.
Szeretettel gondolok vissza erre a hétre, Rátok!
Köszönöm a lehetőséget!” (Ahity Zsuzsanna, 2019.08.18

„Köszönöm ezt a pár napot, csodálatos élmény volt a természetben jógázni. Rengeteg energiát kaptam, varázslatos ez a hely. Ez volt az első jógatáborom, de biztos, hogy nem az utolsó.
OM OM OM
Köszönöm!” (Tamara Enikő, 2019.07.08)

„Csodálatosan telt az elmúlt egy hét! Gyönyörű lelkeket ismertem meg. Mindenkitől tanultam valamit. Kicsit szomorú vagyok, hogy „haza” kell menni.
…..aludjatok a csillagok alatt és….
Hallgassátok a patak csobogását, halld a természet és az állatok hangjait.
Érezd az ox és a fű illatát…
Om namah Sivaja” (Euthümia, 2019.07.07)

„Részese voltam annak, amikor az almafa kidőlt és ráesett szeretett szobrunkra.
Végtelenül hálás vagyok, hogy a részese lehettem annak, amikor megújulva visszakerült a helyére.
Köszönöm a tanításokat és azt, hogy most már biztosan tudom, hogy még ha el is pusztul valami, sok türelemmel, odaadással és hittel, szeretettel újjá fog éledni.
Az élet él és élni akar. Brahman örök!” (Torma Somodi Nikolett, 2019. 07. 07.)

Az Ásram

Azonnal tudtam, megérkezni jöttem.
A hegyeknek, az erdőnek ismerősként köszöntem.
A patak pedig intett felém nevetőn:
„Hari Óm Tat Szat! Üdvözöllek, Törekvő!”

Istent éreztem meg minden egyes dalban.
A csendet találtam meg minden pillanatban.
A Nagy Kőre leülve, szinte úgy éreztem,
Sivánanda mester itt van most mellettem.

Ha nem láttad e helyet még, ne késlekedj!
Isten tenyerén hordoz ott tégedet.
Búcsúzáskor a Hely így szólt, felém hajolva:
„találkozunk még, maradj megtisztulva.

Hisz tudod, már ki vagy. A Hely vár reád,
csak a hited legyen meg hozzá, drága Bhagaván.”
(Domonyi Mónika, 2017.07.)

„Másodszor töltöttem itt a szilvesztert, és megerősödött, amit már tavaly megállapítottam: ha már meg „kell” ünnepelni az egyik év elmúlását és a másikba való átlépést, akkor ez a méltó módja és nem a zajos bulizás. Úgy köszöntöttem az éjfélt, ahogyan a legszívesebben töltöm az időmet – énekléssel – és azok között voltam, akikhez úgy éreztem, a legtöbb közöm van. Nem kényszeres házibulin, idegenek között. Ha a jövőben ünneplem, akkor továbbra is csak így szeretném. (Szítá, 2014.01.01.)

„Hálás szívvel köszönöm nektek, hogy 10 csodás napot tölthettem Veletek!” ( Marcsi, 2013.07.21.)

„Azt hittem, hogy ez is „csak” egy szokásos tábor lesz: jó hangulat, kedves emberek, nagyszerű oktatók, remek életek, nagy kirándulások, jó levegő. De ez egy rendkívüli tábor volt: Hanumánnak köszönhetően megtartottam életem első szatszangját és hatha jógaóráját. Büszke vagyok arra, hogy Hanumán mindkettőnket megdicsért.Örülök, hogy idén nyáron két hétig élvezhettem a pilisszentléleki ashraméletet. Köszönet oktatóimnak és társaimnak.Remélem, hogy minél előbb újra tudok jönni.” (Omkára II.,2013.07.14.)

„Igazából én nem tudtam, hogy mire számítsak. Sem az embereket, sem ezt a típusú jógát nem ismerte ezideáig. Naponta fogyasztottam húst, de ezalatt a hét alatt rá kellett jönnöm, hogy ez is csak egy rossz beidegződés. Hihetetlenül jó volt a várostól, a stresszes munkától, a külvilágtól elzárva élni. Itt tényleg önmagamat adhattam, Mindenki elfogadott olyannak, amilyen vagyok. Ennél a társaságnál jobban nem is kívánhattam volna, az ételek fenségesek voltak, a zenék a lelkem mélyéig hatoltak. Hanumán amilyen szigorúnak tűnt, ez kb. 10 perc elteltével el is illant. Nagyon kedves, aranyos és fergeteges hangulatot varázsolt ide, nekünk erre a pár napra. „De ez senkit nem érdekel”. (Marcsi, 2013.07.28.)

„Sajnos most menni kell. De sok szép élményt és tapasztalatot viszek magammal. Az itt töltött egy hét, úgy gondolom örökké szép emlékként él majd bennem. Újat is tanultam és megerősítéseket kaptam a korábbi ismereteimhez, tapasztalataimhoz. Nagyon értékeltem és élveztem a jó és értékes emberek társaságát és a testet, lelket nemesítő légkört, hangulatot. Nagyon köszönök mindent.” (Sándor, 2013.07.14.)

„Az igazat megvallva feszülten, teli aggódással és fejfájósan érkeztem az előző hét munkahelyi stressze miatt. A fejfájásom már az első ászanaóra után nyomtalanul megszűnt, egy-két nap után az aggodalomnak sem volt már nyoma. Csodásak voltak az ászanaórák, a szatszangok, a közös étkezések, kirándulások, az erdei környezet, a levegő és természetesen a mindig kedves és derűs társaság. Annyira sajnálom, hogy vége lett a hétnek, egyedül az vigasztal, hogy egy hét múlva jöhetek egy újabb teljes hétre.A hét fénypontja az volt, hogy átéltem életem első igazán komolyan meditációs megtapasztalását.” (Omkára II.,2013.07.14.)

„Elindultam za úton, amely bár nagyon rögös, rengeteg változást hoz az életemben. Aki pedig elindult annak már nincs megállás….Mindig nagyon sokat kapok OMKÁRÁ-tól és ÁNANDI-tól, itt a táborban pedig az még jobban érezhető, hiszen sokat vagyunk együtt.Ahogy  a filozófiát Omkára átadja, az számomra annyira érthető és annyira felemelő, hogy mindig igyekszem a lehető legközelebb lenni hozzá akár itt a szatszangokon, akár annak idején az oktatói tanfolyamon. Próbálok részesülni a kisugárzásából. Ánandinak köszönöm a természetes nyíltságot, a finom ételeket, a szeretetteli segítőkészséget, a lehetőséget, hogy az éneklésben kinyílhattam. Mindkettőjüknek és mindenkori táborozó társaimnak is köszönöm a szeretetteli  támogatást, bíztatást, amellyel elindulhattam jógaoktatói utamon is. Ha olvasod e sorokat talán már te is átéltél legalább egy táborélményt és tudod hogy miről beszélek! Bár mindenkinek mást jelent egy ilyen hét biztos vagyok abban, hogy mindenki hasznos tapasztalatokkal, nagyszerű élményekkel és ha kellően nyitott, akár meglepő felismerésekkel is távozhat. Köszönöm, köszönöm, köszönöm! (2013.07.14.)

„Nagyon örülök, hogy találtam egy tradicionális vonalat, ahol nem „csak” az asanak ismertek, hanem a mögöttes filozófia is! Sőt! Szerettem a napi satsangokat, igazán feltöltődtem a lelkes éneklésekből és a meditációtól. Köszönöm a csoport tagjainak és a táborvezetésnek, hogy közöttetek lehettem, hogy szerettetek és hogy tanulhattam tőletek.” (2013.07.13.)

„2001 óta 11-edszer vagyok itt. Minden évben tanultam valamit, elindított bennem valami változást az itt töltött hét. Nagyon köszönöm, hogy itt lehetek. Olyan, mintha tegnap lett volna, amikor először jöttem! Örülök a találkozásoknak, az embereknek, akiket itt ismerhetek meg. Hálás vagyok Omkárnak, hogy mindezt lehetővé tesi! Nagy köszönettel és szeretettel” (Ági, 2013.07.12.)

„Igazi testi-lelki feltöltődés az itt töltött idő, ezek a nyári jógatáborok teljesen megújítanak, nyugalommal és erővel felvértezve távozunk innen. Örömmel tölt el bennünket, hogy ilyen csodálatos párral ismerkedtünk meg, mint Omkára és Ánandi. A tőlük kapott csendes nyugalom, tudás, harmónia, bennünket is fölemel és jobbá tesz.” (Hédi és Péter, 2013.07.12.)

Kevesebb mint egy évvel ezelőtt voltam az Asramban először, azóta 2013-ban összesen 22 napot töltöttem itt, ezzel alig 2 nappal maradtam le a „csúcstartó” Omkárától. Remélem, hogy 2014-ben hasonlóan sokat tudok majd fejlődni itt. A szilveszteri tábor azért is emlékezetes marad számomra, mert először voltam itt mint végzett oktató, órát is tartottam. Januárban jövök újból Hanumánnal együtt leszünk hétvégevezetők. 2014-ben is itt szeretnék majd szilveszterezni.” (Omkára II., 2014.01.01.)

„Legnagyobb sajnálatomra a szilveszteri-újévi jógahétvégéről lemaradtam, de a februári Hanumán-féle és a mostani Omkára-Lalitá-féle két, illetve háromnapos hétvégékre nagy reményekkel jöttem el és még sokkal nagyobb élményekkel távoztam. Ahogy a jógaoktatói tanfolyamon, úgy a hétvégéken kapottakat sem lehet leírni, át kell élni és meg kell tapasztalni. Ha lehetőségeim engednék biztos, hogy az összes nyári táborba is eljönnék. Remélem, ohgy legalább egy teljes hétre sikerül is. Köszönet oktatóimnak! (Omkára II., 2013.03.17.)

„Kedves Minden Résztvevő! Nagyon köszönöm, hogy itt lehettem Veletek, és feltétel nélkül befogadtatok. Remekül éreztem magam, és jól esett, hogy Sivananda Mester tanítását itt is elfogulatlanul, tisztán megkaphattam, mint bárhol Európában. Remek embereket ismerhettem meg, nagy élvezet volt ez a hétvége. Köszönöm a szervezést is!” (Nóra,  2013.03.17.)

„Nem indulhatna jobban egy újabb év, mint ilyen tiszta helyen, tiszta emberekkel és gondolatokkal körülvéve. Az első szilveszteremet töltöttem itt, remélem az év első napja nemcsak az előttünk álló évet, hanem az életnek még az előttem álló részét is meghatározza.” (Szítá, 2013.01.01.)

„Az Asram számomra mindig teljes feltöltődést jelent, mind lelki, szellemi, fizikai szinten. A legjobb módja az új év kezdésének!Minden alkalommal valami újat tanulok, az egész napos Asram élet, az intenzív gyakorlás, a szatszangok mindig új lendületet adnak a mindennapos gyakorláshoz. Szeretnék még minél több jógahétvégén és jógatáborban részt venni.(Mája,2013.01.01.)

„Először töltöttem el időt egy asramban és először mélyültem el Sivananda tanításában igazán. Nem kerestem Mestert és mégis találtam. Csodálatos napokat töltöttem el itt, és hálás vagyok azért, hogy megtapasztalhattam a szatszang erejét, a spirituális tanítások mélységét, a közösen töltött idő elmélyült csendjét. Ideáig nem jelentett sokat számomra a szilveszter, de így érdemes elbúcsúztatni egy évet és ünnepelni az új esztendő varázsát! Köszönöm.” (Edina, 2013.01.01.)

„Számomra minden Újév a megújulást szimbolizálja, fogadalmakat is teszek annak érdekében, hogy a következő év szebb és gyümölcsözőbb legyen, mint az előzőek. Az új célok eléréséhez nagyobb segítséget nem kaphattam volna, mint amit az Ashramban megtapasztaltam. Mindenkinek köszönöm, hogy ilyen békés, derűs, önzetlen társaságban tölthettem el ezt a négy napot, a lelki fejlődés és az életerő érzése gyógyír a fájó izmaimra is! Jó volt megérezni, hogy milyen, amikor mindenki számára ugyanazok jelentik az értéket, és hogy ezeknek a dolgoknak a birtokában van remény mindenki számára boldogabb Jövőt teremteni Együtt.” (Adrienn, 2013.01.01.)

„Ez a negyedik Ásram-Szilveszterem. Már elképzelni sem tudom, hogy máshol búcsúztassam az Óévet és kezdjem az újat. A Pálos Kolostor romjainál holdfényben, a csillagok alatt átlépni az újévbe a többiekkel csodás dolog! Az Ásramban minden évszaknak egyedi varázsa van, amit a Mesterek és a jógázók rezgései fokoznak. 2004 óta minden nyár kiemelkedő programja számomra 1-2 hét jógatábor. Feltöltődés, egység a természettel, az emberekkel. Köszönet Omkárának és mindenkinek, aki jó rezgéseivel tölti az Ásramot. Kívánom, hogy sok-sok jógázó élhessen át hasonló jó élményeket és élvezhesse Sivánanda tanításait.” (Ánandí, 2013.01.01.)

Köszönjük! AUM Namah Sivája!

***

Várunk szeretettel az év minden napján a Neked való jógával:

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.