Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

A JÓGAGYAKORLÁS ELŐNYEI

Az élet manapság feszültségekkel teli, ingerlékenység, heves indulatok és sietség jellemzik. Ha valaki a jóga alapaelvei közül csak néhányat épít be a mindennapjaiba, már akkor is sokkal jobban  meg tud birkózni saját összetett létezésével. A jóga tökéletességet, békét és tartós boldogságot hoz. A jógagyakorlás által mindenkor fenntarthatod elméd nyugalmát. Nyugodtan tudsz aludni. Megemelkedik az energiaszinted , a lendületességed, az életerőd, hosszabb ideig fogsz élni, és egészséges leszel. Rövid idő alatt hatékonyan tudod elvégezni a munkádat. Az élet minden területén sikereket érsz el. A jóga újult erővel, önbizalommal és önállósággal tölt fel. A tested és az elméd mindig a szolgálatodra lesz. A jógával ellenőrzésed alatt tudod tartani az érzelmeidet. A jóga munka közben megnöveli az összpontosítóképességedet. A jóga fegyelme higgadtá és kiegyensúlyozottá tesz, és csodálatos módon alakítja át az életedet. A jógikus életmód elmélyíti az ember megértését, és lehetővé teszi, hogy megismerje Istent és Istenhez fűződő kapcsolatát.

A jóga a tudatlanságból a bölcsességbe, a gyengeségből az erőbe, a diszharmóniából az összhangba, a gyűlöletből a szeretetbe, a szükségből a teljességbe, a határok közül a végtelenségbe, a különbözőségből az egységbe és a tökéletlenségből a tökéletességbe vezet. A jóga reményt ad a szomorúnak és az elhagyatottaknak, erőt ad a gyengéknek, egészséget a betegeknek és bölcsességet a tudatlanoknak. A jóga gyakorlójának életét új szemléletmód, jó egészség, újfajta tudatosság és újfajta filozófia tölti el, és átalakítja egész életét.

Életforma

A jóga nem azt akarja, hogy elfordulj az élettől. Azt akarja, hogy átszellemítsd az életed. A jóga alapvetően egy életforma, nem pedig elidegenedés az élettől. A jóga nem a cselekvés beszüntetése, hanem maga a helyes szellemben végzett hatékony cselekvés. A jóga nem azt követli, hogy elmenekülj otthonról és minden ember lakta környékről, hanem azt, hogy helyes felfogással, más megvilágításban tekints otthonodra és a társadalomra.

A jóga egyetemessége

A jóga mindenkié. A jóga egyetemes, semmi köze a szektarianizmushoz. Nem hitvallás, de megmutatja az Istenhez vezető utat. A  jóga gyakorlás nem áll szemben egyetlen vallással vagy egyházzal sem. Tisztán spirituális és egyetemes. Senki hitét nem sérti. A jóga nem vallás, de elősegíti a minden vallásban meglévő alapvető spirituális igazságok gyakorlását. A jógát gyakorolhatja keresztény, buddhista, párszi, muszlim, szúfi vagy akár az ateista is.Jóginak lenni annyi, mint Isteben élni, és békében lenni embertársainkkal. A jóga egyesülés Istennel. Mivel Isten mindenkiben ott van, a jóga mindenkivel összeköt.

(Részlet Srí Szvámí Sivánanda, Utak a boldogsághoz című könyvéből)

Hasonló tanításokat ide kattintva olvashatsz.

***

VÁRUNK SZERETETTEL AZ ÉV MINDEN NAPJÁN A NEKED VALÓ JÓGÁVAL

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.