Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

Nemzetközi Jóga Nap 2015-ben Lisszabonban

Első Nemzetközi Jóganap Liszabonban

Az ELSŐ Nemzetközi Jóganapot (2015. június 21.) Lisszabonban töltöttük Szvámí Ámrita Szúrjánanda meghívására.

Szvámíról, vagy Gurudzsíról (ahogy ott szólították) azt érdemes tudni, hogy az ő fáradhatatlan munkájának köszönhetjük, hogy az ENSZ Nemzetközi jóganappá nyilvánította június 21-ét.

AUM Namó Bhagavaté Ámrita Szúrjánanda Maharádzsája!

Szvámí a Béke és Testvériség megteremtésén dolgozik, hasonlóan Szvámí Visnudévánandához (Béke küldetések).

Ennek egyik állomása volt az, hogy a Jógának legyen ünnepnapja. Minden ünnep önmagában áldásos, hiszen ilyenkor az emberek örülnek és a felszabaduló pozitív rezgések által szívük megtisztul. Azzal, hogy a Jógának is lett ünnepnapja, nagy lépést tettünk a Béke és Testvériség megteremtéséhez.

Június 21-én szerte a világban emberek tömegei ünnepeltek, emlékeztek arra, hogy a valódi természetünk a SZAT-CSID-ÁNANDA, azaz a határtalan létezés – tudás – örök boldogság.

Szvámí Ámrita Szúrjánanda 2002-ben tartotta meg az első Nemzetközi Jóganapot Setúbalban (Portugália) és onnantól kezdve minden évben más helyszínen. Az év többi napjain pedig azon dolgozott, hogy támogatókat gyűjtsön hozzá. Bejárta a világot, a nagy jógatradíciók ásramjait, mint például a risikési Sivánanda Jóga-ásramot (2008-tól többször is) és meglátogatta a világvallások vezetőit, mint például Benedek Pápát is (2011-ben). Az UNESCO elnökével 2011-ben találkozott és 2012-ben India Miniszterelnöke is fogadta.

2014 decemberében az álom valóra vált: az ENSZ tagállamainak képviselői elfogadták a beadványt. Idén először ünnepelhettük szerte a világban a Jógát közösen.

A fentiekből láthatjátok, milyen kegyelemben részesülhettünk, a magban ünnepelhettük az első hivatalos Nemzetközi Jóganapot, ahonnan AZ kivirágzott.

27 ország jógamesterei, tanítói voltak jelen. Minket ért az a megtiszteltetés, hogy általunk Magyarország is képviselve lehetett. A világ vallások is elküldték küldötteiket. Ahogyan a jelenlévő képviselők között megszűnt minden különbözőség, úgy olvadt össze az ünnep minden egyes résztvevőjének a szíve (közel ezer ember).

Tanúja lehettem annak, hogy ott azon a helyen valóban létrejött a Testvériség és a Béke. Végtelen hálával a szívemben a Mesterek iránt, kötelességemnek éreztem, hogy veletek is megosszam ezt az élményt, hogy e sorokat olvasva ti is részesülhessetek belőle.

Kívánom, hogy a Nemzetközi Jóganapon felszabadult finom, szeretetteljes rezgések adjanak erőt Nektek a saját jógagyakorlásotokhoz, általa váljatok jobb emberekké míg nem azzá, akik valóban vagytok: tökéletes Isteni Lényekké. Amíg ezen az úton haladtok, addig törekvésetek által egyre szebbé és jobbá válik ez a hely, ez a világ, ahol élünk.

Végtelen szeretettel és hálával: Szaraszvatí
AUM Sántih AUM Béke

***

VÁRUNK SZERETETTEL AZ ÉV MINDEN NAPJÁN A NEKED VALÓ JÓGÁVAL

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.

Képekben