SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

KORIANDER CSATNI

Ez a csatni egy főzés nélkül készítendő csatni, csípős ugyanakkor nagyon üdítő, friss íze van. Indiai sós csemegékhez javasolt.

Koriander jótékony hatásai

Nagyon hatékony lehet különböző bőrproblémák ápolásában, gyógyításában. A bőrszárazságnak is hatékony ellenszere, segít helyreállítani a bőr egészséges, egységes ragyogását.

A növény nagyon jó hatással van a szív- és érrendszerre, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomásra is normalizáló hatással van, emellett a benne található vitaminok és ásványi anagok a szív izomzatára és ingerületátvivő rendszerére.

A koriandernek enyhe izomlazító hatása is van, melynek következtében hatékonyan képes csökkenteni a feszültséget, enyhíteni a stressz káros hatásait.
Azoknak is érdemes alkalmazni, akik szorongással küzdenek. Jótékony hatásai között találhatjuk az alvásminőségének javítását is. Az egyik legegyszerűbb és egyben leghatékonyabb stresszcsökkentő és méregtelenítő ital a korianderből, zellerszárból és friss uborkából készült “turmix”.

A koriander méregtelenítő hatásai különösen jól érvényesülnek a káros hatású nehézfémekkel szemben. Ennek köszönhetően a koriander hatékony segítség lehet bizonyos krónikus betegségek elleni küzdelemben is.
A koriander levelei támogatják az emésztést is, serkentik a szükséges enzimek termelődését, így nehezebb ételeket is könnyebben feldolgozza a szervezetünk. Azoknak is érdemes rendszeresen beiktatniuk az étrendjükbe a koriandert, akik könnyen felpuffadnak, esetleg jellemző rájuk a túlzott gázképződés. – Forrás: hazipatika.com

HOZZÁVALÓK:

  • 2 nagy marék korianderlevél alaposan megmosva, felvágva
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 cm hosszú friss gyömbér reszelve
  • 1/2 erős zöldpaprika apróra vágva (elhagyható)
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál nádcukor
  • 1 teáskanál só

ELKÉSZÍTÉS:

A koriander csatni elkészítése nagyon egyszerű: fogjuk a hozzávalókat, beleöntjük egy turmixba és alaposan összeturmixoljuk. Koriander levéllel, citrommal díszíthetjük.

Jó étvágyat!

„Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-szamádhiná”

„Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.”

Bhagavad Gítá 4/24.

Hasonló receptek ide kattintva olvashatók.

***

VÁRUNK SZERETETTEL AZ ÉV MINDEN NAPJÁN A NEKED VALÓ JÓGÁVAL:

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.