Barion Pixel

SIVÁNANDA JÓGAKÖZÖSSÉGI PORTÁL ÉS A SPIRITUART JÓGA ALAPÍTVÁNY
1028 Budapest, Szegfű utca 2. | +36 1 397 5258 | +36 30 689 9284 | joga@sivananda.hu
Számlaszámunk: 16200106-11604543      Adószámunk: 18079492-1-41

Gyógyítás pránával (életerővel)

Akik a pránájámát gyakorolják, képesek arra, hogy saját pránájukkal súlyos betegségeket gyógyítsanak, s a kumbhaka (légzés visszatartás) segítségével nagyon rövid idő alatt újra feltöltsék magukat pránával.

Ha reumás beteggel találkozol, gyengéden vedd a lábát a kezedbe. Lábának masszírozása közben végezz kumbhakát, és vizualizáld, amint a prána a tenyeredből a betegbe áramlik. Kapcsolódj rá a Hiranjagarbhára vagy kozmikus pránára, és képzeld el, ahogy a kozmikus energia a tenyereden keresztül a beteg lábába árad. A beteg ember azonnal melegséget, enyhülést és megújulást fog érezni.

Egyszer-kétszer próbáld meg saját magadat is gyógyítani. Ettől erősebb lesz a meggyőződésed.

Fejfájást, hasgörcsöt és bármely egyéb betegséget is hasonlóan megszüntethetsz a masszázzsal és magnetikus érintéseddel. Amikor a májat, lépet, gyomrot vagy a test bármely másik területét vagy szervét masszírozod, szólhatsz is a sejtekhez, és utasításokat adhatsz nekik: „Ó, sejtek! Végezzétek munkátokat megfelelően! Így rendelem el nektek!” És ők engedelmeskednek a parancsodnak. A sejtekben is ott van a tudat alatti intelligencia. Ismételgesd a mantrádat, miközben pránát adsz át másoknak. Próbáld ki néhány esetben, és így önbizalmat szerzel.

A hit, a képzelőerő, a figyelem és az érdeklődés nagyon fontos szerepet játszik a betegségek gyógyításában, amikor a pránát a beteg területre irányítjuk. Ahogy előrehaladsz a koncentrációban és a gyakorlásban, sok betegséget meg tudsz majd gyógyítani a puszta érintéseddel. Még fejlettebb szinteken számos betegség egyszerűen az akaraterő hatására múlik el.

A pránádat az éteren keresztül is elküldheted egy olyan barátodnak, aki nagy távolságra lakik tőled. Ez „távgyógyításként” is ismert. A prána láthatatlanul terjed, mint a rádióhullámok, és úgy cikázik a térben, akár a villám. A gyógyító gondolataival átitatott prána kivetítődik a külvilágba. A kumbhaka gyakorlásával újra tudod tölteni magad pránával. Ez hosszú, kitartó és rendszeres gyakorlást igényel.

Ne gondold, hogy ha másoknak adsz a pránádból, akkor kimeríted a saját készleteidet! Minél többet adsz át belőle, annál több áramlik beléd a kozmikus forrásból. Ez a természet törvénye. Ne fukarkodj hát vele!

-Srí Szvámí Sivánanda

TOVÁBBI TANÍTÁSOK A BETEGSÉGRŐL

Hasonló tanításokat ide kattintva olvashatsz.

A pránáról, pránájámáról ide kattintva olvashatsz bővebben.

***

VÁRUNK SZERETETTEL AZ ÉV MINDEN NAPJÁN A NEKED VALÓ JÓGÁVAL:

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”  – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.